Hoe werkt een elektrische lattenbodem

Hoe werkt een elektrische lattenbodem?

Een goede nachtrust is cruciaal voor een goede gezondheid. Het is namelijk heel fijn om ’s ochtends fit en uitgeslapen op te staan. Maar slapen gaat niet alleen om het dichtdoen van je ogen. Comfortabel slapen is minstens zo belangrijk. Vaak wordt ten onrechte aangenomen dat vooral je matras bepaalt of je lekker ligt of niet. Maar een goede lattenbodem is misschien nog wel belangrijker. Dat is namelijk letterlijk de basis van je bed. De laatste jaren is de elektrische lattenbodem in opkomst. In dit artikel lichten we de werking van de elektrische lattenbodem toe.

Waarom een lattenbodem

De latten van een lattenbodem zijn altijd licht gebogen. Op deze manier hebben ze een verende werking. Dat zorgt weer voor extra lig -en slaapcomfort. De verende werking zorgt ervoor dat de bewegingen die je in je slaapt maakt, goed worden opgevangen. Daarnaast fungeert de lattenbodem ook als extra schokdemper voor je matras. Je matras gaat zo langer mee. Een elektrische lattenbodem heeft natuurlijk als voordeel dat je deze in verschillende standen kan instellen. Ideaal als je nog even de krant wilt lezen in bed bijvoorbeeld.

Technische eigenschappen

Afhankelijk van het model elektrische lattenbodem dat je aanschaft, zijn er natuurlijk verschillende technische eigenschappen. Maar over het algemeen worden elektrische lattenbodems aangeven door 2 kleine motortjes. Het schuifmechanisme komt in de regel uit het middengedeelte van de lattenbodem. Daarnaast zijn de meeste lattenbodems in te stellen op gewicht. Als je een avond zonder partner slaapt, of juist een keer met partner natuurlijk, dan is het fijn om de lattenbodem aan te kunnen passen naar de juiste instellingen voor het veranderde gewicht.

Lees tip:  Hoe wordt het bruto vloeroppervlak (BVO) bepaald?

Advies: Zorg voor voldoende latjes

Hou bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische lattenbodem rekening met het volgende gegeven. Hoe meer latjes, hoe beter. Als een elektrische lattenbodem uit meer latten bestaat, wordt het gewicht gelijkmatiger verdeeld. Dit komt uiteraard weer allemaal ten goede van het slaapcomfort. Let ook meteen even op de matrassen. Niet elk matras is geschikt voor een elektrische lattenbodem namelijk.

Conclusie

Een elektrische lattenbodem is dus ideaal voor je lichaam en een goede nachtrust. De motortjes in de elektrische lattenbodem zorgen ervoor dat de lattenbodem in elke gewenste stand in te stellen is. De meeste lattenbodems houden ook rekening met het gewicht dat ze moeten dragen. Let bij het aanschaffen van een elektrische lattenbodem erop dat de bodem uit zoveel mogelijk latjes bestaat. Dan wordt het gewicht beter verdeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *