bruto vloeroppervlak

Hoe wordt het bruto vloeroppervlak (BVO) bepaald?

Als eigenaar van een gebouw of potentiële koper van een gebouw, is het wel zo handig om te weten wat de exacte oppervlakte van het desbetreffende gebouw is. Hiervoor moet je kijken naar de bruto vloeroppervlak (BVO) van het gebouw. Het BVO geeft aan wat de exacte optelsom van alle vloeroppervlakten in het gehele gebouw. Meer over het BVO lees je hier.

Waar dient het BVO voor

Het laten meten van het BVO is ontzettend handig voor diverse redenen. Zo is het voor eigenaren van een bepaald gebouw handig om het BVO te weten, om aan de hand hiervan toekomstige investeringen in te plannen of het huidige energieverbruik te berekenen. Daarnaast is het handig om te weten wat het BVO van een gebouw is, wanneer je van plan bent om deze te verhuren of te verkopen. Voor potentiële kopers en verhuurders is het ontzettend fijn als jij als verkoper of verhuurder meteen kan aantonen wat het BVO van het desbetreffende gebouw is.

Bruto en netto vloeroppervlak meten

Om het BVO te berekenen moeten alle vloeroppervlaktes van het gebouw gemeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan buitenzijde van scheidingswanden, buitenruimtes, trappen en bruikbare zolders. Naast het BVO is er ook het netto vloeroppervlak (NVO). Het NVO wordt ook wel het nuttig vloeroppervlak (NO) en staat dus voor het vloeroppervlak dat daadwerkelijk effectief gebruikt kan worden.

Hoe kom je erachter wat het BVO is?

Het bruto vloeroppervlak (BVO) berekenen is niet bepaald eenvoudig, omdat er een aantal delen van het gebouw niet mee hoeven te worden berekend. Uiteraard is dit niet een uitdaging die je zelf aan hoeft te gaan. Hiervoor kan je gerust een professionele inmeter van NEN Metingen inschakelen, die met behulp van een NEN 2580 meting de exacte BVO van jouw gebouw meet. De inmeter voert de metingen volgens de juiste richtlijnen uit en stelt deze samen in een overzichtelijk meetrapport, zodat ben je ervan verzekerd dat de juiste BVO en NVO worden gemeten en altijd over de juiste gegeven beschikt.

Lees tip:  Vind hier geschikte bouwvacatures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *