Infrarood verwarming in slaapkamers

In jouw slaapkamers is het meestal duidelijk kouder dan in de andere delen van het huis. Toch wil je voor het slapengaan nog even lekker warm zijn om tv te kijken, een boek te lezen of gewoon meteen te gaan slapen. Je wilt de temperatuur in de slaapkamer tijdelijk verhogen. Dit is soms lastig omdat de thermostaat meestal ergen in de woonkamer zit. Infrarood panelen zorgen voor een behaaglijke warmte zonder energieverlies. Infrarood Warmte verwarmt geen lucht, maar materialen, voorwerpen en personen. Droge lucht en energieverlies zijn dus verleden tijd. Infrarood panelen zijn snel en eenvoudig te monteren. De panelen zijn voorzien van een stekker die plug and play in het stopcontact stopt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het paneel volledig aan te sluiten op je interieur. De doekspanning kan in elke gewenste opdruk worden bedrukt.

Hoe werkt het in slaapkamers?

Slaapkamers, hobbykamers en zolders zijn ruimtes waar doorgaans een beduidend lagere temperatuur wordt aangehouden dan in de overige woonruimtes. Soms is het echter wenselijk om temperatuur tijdelijk te verhogen bij bijvoorbeeld huiswerk of het beoefenen van een hobby. Een dergelijke aanpassing van de temperatuur is vaak onmogelijk omdat de thermostaat van het bestaande verwarmingssysteem zich meestal in de woonkamer bevindt. In het verleden bood elektrische verwarming uitkomst, maar deze had een aantal duidelijke nadelen, waarvan energieverbruik en droge omgevingslucht de meest bekende zijn. Nu is er een elektrische slaapkamer verwarming die de voordelen van de klassieke elektrische verwarming combineert met een laag energieverbruik. Infraroodverwarming biedt comfortabele warmte die de luchtvochtigheid in jouw kamer niet aantast. Infraroodverwarming verwarmt de lucht niet maar dringt direct door in de materialen, voorwerpen en mensen in de ruimte. Infraroodverwarming bespaart je droge lucht en er is geen energieverlies bij het verwarmen van de lucht. In combinatie met een losse thermostaat is de temperatuur in de betreffende ruimte eenvoudig en beheersbaar, onafhankelijk van de cv-installatie. 

Lees tip:  Waarom is een goed hoofdkussen belangrijk?

Voordelen infrarood verwarming in slaapkamers

Infrarood verwarming heeft enorm veel voordelen, vooral in vergelijking met traditionele verwarming. Wat zijn deze voordelen dan? Infrarood verwarming is perfect voor mensen met gevoelige luchtwegen of spier- en gewrichtspijnen. Ze zijn geschikt voor centrale, verwarming en bijverwarming. De manier van verwarmen zorgt voor een minimum aan stof. Je hoeft de apparaten alleen maar in het stopcontact te steken om ze te gebruiken. Met al deze voordelen in gedachten, zou je al beslist moeten hebben dat je een aantal infrarood panelen gaat aanschaffen. Niet waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *