Kamerplanten bemesten, is dat nodig?

Kamerplanten bemesten, is dat nodig? De kans is groot dat je het antwoord eigenlijk niet wilt weten. Het is immers zeker wel nodig om kamerplanten te bemesten. Je hoeft hier echter niet van te schrikken. Je gebruikt hiervoor namelijk geen mest die je een lange tijd blijft ruiken zoals wel het geval is in je tuin.

De noodzaak van bemesting van kamerplanten

De noodzaak van bemesting van groene kamerplanten heeft betrekking op de beschikbaarheid van voedingsstoffen in de pot. Een kamerplant gebruikt zijn wortels om de voeding uit de potaarde te halen. Omdat de plant in een pot staat, is de voedselvoorraad niet onbeperkt. Dit kan opraken. Bemesting van kamerplanten is dan ook noodzakelijk. Meststoffen zijn niets anders dan voedingsstoffen voor een plant. Door je kamerplant van mest te voorzien, zorg je voor een nieuwe voedselvoorraad. 

Welke mest kun je het beste voor kamerplanten gebruiken?

Veel mensen denken dat het geven van water kan worden gezien als het voeden van planten. Dit is niet het geval. Water is immers een van de bouwblokken die een plant nodig heeft om zich te ontwikkelen. Met behulp van water zijn de wortels in staat om voeding uit de grond te onttrekken. Deze grond kun je verrijken door de plant van mest te voorzien. Er zijn diverse soorten mest die je hiervoor kunt gebruiken. Veel meststoffen zijn specifiek voor kamerplanten samengesteld en wordt in vloeibare vorm aangeboden. Dit kun je dus heel makkelijk mengen met het water in de gieter. Een ander groot voordeel is dat het niet stikt.

Lees tip:  De voordelen van het gebruik van een droogmolen

Biologische- of kunstmest voor kamerplanten, wat is beter?

De meeste tuincentra bieden zowel biologische mest als kunstmest voor hoge kamerplanten aan. Kunstmest is uiteraard voordeliger dan mest dat uitsluitend bestaat uit organische bestanddelen. Realiseer je echter wel dat de werking van kunstmest veel minder is dan bij mest op natuurlijke basis het geval is. Je zult de kamerplant dus vaker van kunstmest moeten voorzien. Een natuurlijke meststof is dus in dat geval een voordeligere keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *