Kies ik voor een lichtstraat met gekleurd glasoppervlakte of liever niet?

Op het moment dat je een woning hebt, is het natuurlijk belangrijk om voldoende licht te hebben om gebruik van te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het hebt over meer licht in je huis. Als je een uitbouw wilt maken, kan een lichtstraat een uitstekende toevoeging zijn aan de uitbouw. Dit komt omdat je hierdoor veel meer licht in je woning kunt krijgen. Op het moment dat je een lichtstraat wilt hebben, is het echter wel belangrijk om te bepalen of je een gekleurd glasoppervlakte wilt of niet. 

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is een soort raam die je in je dak kunt plaatsen. Als dit bij een uitbouw geplaatst wordt, wordt er vaak voor gekozen om deze op een plat dak te plaatsen. Door een lichtstraat te hebben om gebruik van te maken, kan de zon direct je huis in schijnen. Vooral als het in het midden van de dag is, komt de zon hierdoor direct je woning binnen. Dit ziet er natuurlijk erg mooi uit. Door een lichtstraat te kiezen, kun je er hierdoor voor zorgen dat je woning er goed uit komt te zien. 

Gekleurd glasoppervlakte of niet?

Als je voor een lichtstraat gaat, is het belangrijk om te bepalen of je voor een gekleurd glasoppervlakte of niet gaat. Dit heeft ermee te maken dat deze in veel verschillende vormen en maten te vinden zijn. Sommige mensen vinden het vervelend als de zon direct in hun ogen schijnt. Vooral als het zomer is, komt dit namelijk wel eens voor. Daarom kan een lichtstraat met een gekleurd glasoppervlakte een goede lichtstraat keuze zijn. 

Lees tip:  Je winkel beter in de promotie zetten met textielframes

Hierbij heb je echter wel een aantal nadelen. Dit heeft ermee te maken doordat de lichtstraat gekleurd is, is het lastiger voor het licht om hier doorheen te gaan. Daarom krijg je minder licht van de lichtstraat. Wel is het hierdoor minder warm in het midden van de zomer. Als het je niet zoveel uitmaakt hoeveel licht je van de lichtstraat krijgt, kan een gekleurd glasoppervlakte de beste optie voor je zijn. 

Is een lichtstraat altijd een goede optie?

Als je voor een lichtstraat wilt gaan, is het echter wel belangrijk om te weten of dit altijd een goede optie is. Een lichtstraat is namelijk niet altijd even prettig om gebruik van te maken. Op het moment dat je wilt weten of een lichtstraat altijd een goede optie is, is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Lees meer informatie hierover lichtstraat uitbouw om meer te weten te komen. 

Een lichtstraat is eigenlijk altijd een goede optie als je een plat dak hebt. Het is ook mogelijk om een lichtstraat in een schuin dak te plaatsen, maar dit is niet altijd aan te raden. Daarom doet niet elk bedrijf dit. Als je dit wilt doen, is het belangrijk om dit van tevoren met het bedrijf te overleggen. Hierdoor weet je namelijk alle mogelijkheden die je hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *