Klimaatfolie aanbrengen, wat maakt het zo belangrijk

Klimaatfolie aanbrengen, wat maakt het zo belangrijk?

Het isoleren van het dak van je woning zorgt ervoor dat je kan rekenen op verschillende voordelen. Allereerst zal het isoleren van je dak ervoor zorgen dat er heel wat warmteverlies kan worden voorkomen. Dit heeft als gevolg dat je verwarming in huis veel minder intensief zal moeten werken waardoor er behoorlijk wat kan worden bespaard op de energiefactuur. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal het isoleren van je dak ervoor zorgen dat je in huis ook zal kunnen rekenen op een veel aangenamer woonklimaat. In principe kunnen we dus stellen dat er aan het isoleren van je dak alleen maar voordelen zijn verbonden, of toch niet? Klimaatfolie aanbrengen is in dat geval namelijk absoluut noodzakelijk, al blijken veel mensen dat wel eens te vergeten… 

Wat is klimaatfolie precies? 

De kans is zeker bestaande dat je nog niet eerder hebt gehoord over klimaatfolie. Het gaat hierbij om een soort van folie die ervoor zorgt dat bij koude temperaturen de waterdamp niet in de isolatielaag en in de dakconstructie kan trekken. Niet alleen bij koude temperaturen bewijst ze overigens haar nut. Bij warme temperaturen zorgt ze er namelijk voor dat het voor vocht juist mogelijk wordt om via het dak te ontsnappen. 

Bovenstaande is iets waar menig aantal mensen geen rekening mee houden bij het isoleren van het dak van hun woning. Dit kan echter grote gevolgen hebben. Geen gebruik maken van klimaatfolie bij het isoleren van je dak (en / of gevel) kan er namelijk voor zorgen dat je binnen de kortste keren wordt geconfronteerd met houtrot. Om dit te voorkomen is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het aanwezige vocht kan verdampen. Op het ogenblik dat er aan de buitenste zijde van het dak een dampremmende laag is aangebracht is klimaatfolie aanbrengen aan de binnenkant van het dak minstens even belangrijk te noemen.

Lees tip:  Een lichtsnoer buiten kopen, wat moet je weten?

Een dubbele functie 

De informatie die je hierboven reeds hebt kunnen lezen heeft duidelijk gemaakt dat er aan klimaatfolie aanbrengen eigenlijk niet één, maar wel verschillende voordelen zijn verbonden. Tijdens de wintermaanden zorgt deze folie er bijvoorbeeld voor dat waterdamp wordt verhinderd om zich door te zetten tot in de isolatielaag en de dakconstructie. Tijdens de zomermaanden maakt het, het echter mogelijk voor vocht om te ontsnappen uit de isolatielaag en de dakconstructie. Op deze manier kan je vaststellen dat je het hele jaar door kan genieten van de voordelen die dit type van folie met zich meebrengt. 

Alle voordelen voor je op een rijtje gezet 

Ben je van plan om je dak binnenkort (beter) te gaan isoleren? Dan mag het ondertussen wel duidelijk zijn dat je daarbij beter ook gebruik kunt gaan maken van klimaatfolie. Een dergelijke folie is te kopen tegen een zeer bescheiden prijskaartje en kent bovendien heel wat interessante voordelen. We hebben deze voordelen even allemaal voor jou op een rijtje gezet. 

  • Klimaatfolie aanbrengen kan vochtproblemen en houtrot voorkomen; 
  • Het is ongelofelijk eenvoudig te verwerken; 
  • Je geniet van de juiste bescherming tijdens zowel zomer als winter; 
  • Het isolatiemateriaal wordt op een luchtdichte manier afgewerkt; 

In ieder geval, wil jij ook graag kunnen genieten van de voordelen zoals deze hierboven staan aangegeven? Dan is het zeker een aanrader om klimaatfolie te voorzien bij je dakisolatie! Ook je klimaatfolie koop je bij Isolatienoord.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *