Koopadvies voor plinten: waar moet ik op letten?

De vloer in een zeer belangrijk onderdeel van elk huis, wat het belangrijk maakt om veel aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste plinten. Moet je plinten kopen, dan ga je wel op bepaalde zaken moeten letten als je zeker wilt weten dat je voor de juiste optie kiest. Ga door met lezen als je meer wilt weten over de verschillende zaken waar je op moet letten tijdens de aanschaf.

De juiste plinten kiezen

Plinten kunnen geplaatst worden in vrijwel elke ruimte van je huis. Meestal worden plinten geplaatst in ruimtes zoals de slaapkamer, de badkamer, de woonkamer, de garage en de kelder. Wordt de plint in een vochtige ruimte zoals de badkamer of het toilet geplaatst, schaf dan vochtbestendige modellen aan. Er zijn 3 zaken die van groot belang zijn als je de juiste plint wilt kiezen, waaronder:

  • Het soort plint 
  • De dikte en de hoogte van de plint 
  • De kleur van de plint 

Het soort plint

Er zijn verschillende soorten opties waar je uit kunt kiezen, waarbij je uit kunt gaan dat elke soort plint beschikt over andere kenmerken, andere eigenschappen en een ander prijskaartje. Er zijn gladde soorten, kraalplinten, luxe modellen, plint voor monumenten, sierplinten, waalplinten, overzetplinten, muurplinten en plakplinten. Welke plint je het beste kunt kiezen hangt van je budget, je wensen en je voorkeuren af.

De hoogte en de dikte van de plint

Je gaat de juiste hoogte en dikte van de plinten moeten bepalen als je voor een perfect passend geheel wilt zorgen. In de meeste huishoudens wordt er gekozen voor een hoogte van 9 tot 12 centimeter, maar de exacte hoogte hangt voornamelijk af van de hoogte van het plafond. Je kunt er verder van uitgaan dat de uitstraling van de vloer bepaald wordt door de dikte van de plint. Schaf het liefst dikkere modellen aan dan je gemeten hebt om zo rekening te houden met krimp verlies.

Lees tip:  De voordelen van essen haardhout

De kleur van de plint

Nu ga je moeten kiezen wat de meest geschikte kleur is voor je plinten. Ga je voor een moderne uitstraling, dan kan je de plint schilderen in dezelfde kleur als de muren. Daar komt nog bij dat je kunt kiezen voor een plint met een hoogglans afwerking of juist voor een matte uniek effect. Je kunt verder kiezen voor het maken van je eigen kleurencombinaties zodat je zeker weet dat je een kleur kiest die bij het interieur van je woning past.

Kom je er niet uit?

Vind je het maken van een geschikte keuze voor plinten niet gemakkelijk, dan kan je ook kiezen voor het inschakelen van een ervaren deskundige. Deze je kan voorzien van professioneel advies over de beste plint soort en kleur voor je eigen situatie. Kies voor het inschakelen van een deskundige door eerst in je eigen regio rond te kijken, een aantal offertes op te vragen en vervolgens een vergelijking te maken met de gegevens die je hebt ontvangen. Zo bespaar je op de kosten én haal goed kwaliteit in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *