Led TL armatuur kopen: de punten die van belang zijn

Tegenwoordig laten velen hun huidige TL armatuur vervangen met led TL armatuur voor een energiezuinige en duurzame werking. Er zijn echter een aantal punten die van belang zijn als je armatuur wilt kopen. Ga door met het lezen van de tekst hieronder als je wilt weten wat de belangrijke punten zijn als je TL armatuur voor led verlichting gaat kopen.

Led TL armatuur kopen

Door led TL armatuur aan te schaffen en de oude TL balken of TL armaturen te vervangen kan je enorm op de energiekosten besparen aangezien led verlichting een energiezuinige vorm is van verlichting. Daar komt nog bij dat je minder aan vervangingskosten uit moet geven vanwege de lange levensduur van led verlichting. Ga je de huidige TL verlichting vervangen, dan is het verstandig om dit voorzichtig te doen als je van een lange levensduur verzekerd wilt zijn. Je kunt ook kiezen vochtbestendige en stofdichte exemplaren is om te zorgen voor het maximaliseren van de levensduur.

De voordelen van Led TL armatuur

Er komen verschillende interessante voordelen kijken bij het gebruik van TL armatuur voor led verlichting. De meest voorkomende voordelen zijn:

  • Je bespaart enorm op de maandelijkse stroomkosten in tegenstelling tot de huidige TL armaturen. De besparing kan oplopen tot wel 80 tot 90% op de energierekening.
  • TL armatuur voor led verlichting is veel veiliger dan de huidige TL armatuur aangezien er geen sprake is van brandgevaar of het wegsmelten van de bekabeling.
  • Led TL armatuur is makkelijk te plaatsen, zeker als je kiest voor het inhuren van een expert die hier kennis en ervaring mee heeft.
Lees tip:  Leuke woondecoraties in je interieur

Let op de lichtkleur

Je gaat bij de aanschaf vooral moeten letten op de lichtkleur, aangezien de kleur van het licht de sfeer in de ruimte bepaalt. Wil je een schone, ruime, levendige of gezellige sfeer creëren dan is een heldere lichtkleur verstandig. Als je een warme en cozy sfeer in huis wilt, dan kan je kiezen voor andere tinten wit licht zoals warm wit of semi warm wit.

Let op de lichtsterkte

Je gaat moeten kijken naar het aantal lumen van de led TL armatuur om de lichtsterkte te bepalen, welke flink per situatie kan verschillen. Hierbij moet je rekening houden met schaduwplekken die je beter belicht wilt hebben, plekken waar er veel wordt gewerkt en dergelijke zodat je weet op welke plekken je meer belichting moet hebben. Een slim idee is het opstellen van een lichtplan voordat je in nieuw armatuur gaat investeren.

Koppelbare TL armaturen

Je kunt kiezen voor koppelbare en niet koppelbare armatuur. Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken, dan kan een expert je altijd adviseren zodat je de meest geschikte optie kiest.  Je kunt zelf aan de slag met het vervangen van de huidige TL armaturen, maar als je van correct werk verzekerd wilt zijn en garantie wilt krijgen is het verstandig om een expert met ervaring in te huren voor de klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *