Met deze raamdecoratie blijf je huis lekker koel in de zomer!

Beter geïsoleerde huizen en hete zomers betekenen dat de zonnestralen worden opgesloten, waardoor het gebouw enorm opwarmt. De temperaturen in sommige gebouwen bereiken zelfs 30 graden voor de middag, en dat is geen pretje!

Natuurlijk willen we allemaal onze huizen afkoelen, ons comfortabel voelen en goed slapen. Dus laten velen van ons hun airconditioning tot 24 uur per dag draaien, waardoor de energierekening de pan uit rijst. In dit artikel begeleiden we je bij de eenvoudige, kosteneffectieve oplossing om raamdecoratie te gebruiken om de warmte te onderscheppen en de behoefte aan dure airconditioning en het gebruik van ventilatoren om af te koelen te verminderen.

Hoe je raamdecoratie kunt gebruiken om je huis koel te houden

Je kunt overmatige warmtewinst helpen voorkomen door de zonnestralen te blokkeren of te weerkaatsen. Sluit daarom je raamdecoratie overdag als de zon schijnt, vooral bij ramen waar de zon direct op schijnt. Zodra de zon is ondergegaan en het buiten begint af te koelen, kun je voor het slapen gaan je raambekleding openen om de nu koelere lucht te laten circuleren. Maar welk type energiebesparende raamdecoratie is het beste om je huis koel te houden in de zomer? Alle raamdecoraties hebben verschillende thermische en opaciteitskenmerken, waardoor sommige de zon beter tegenhouden en je huis koeler houden dan andere. Hieronder geven we onze deskundige mening over de beste raamdecoratie om je huis in de zomer te koelen.

Elektrische rolgordijnen

Elektrische rolgordijnen kunnen de energie-efficiëntie van je huis nog verder verbeteren. Door raamdecoratie zo te automatiseren dat ze tijdens de warmste delen van de dag sluiten en openen als de zon verdwijnt, kun je je huis maximaal koeler houden.

Lees tip:  Waarom zijn CLP meubels zo populair?

Elektrische rolgordijnen kun je overal ter wereld bedienen met een smartphone-app, dus zelfs als je niet thuis bent, kun je ze nog steeds openen en sluiten om de perfecte omstandigheden te creëren voor je terugkeer. Je kunt ook automatische timers instellen en je jaloezieën verbinden met andere smart home apparaten om persoonlijke scenario’s te creëren die passen bij jouw levensstijl. Elektrische rolgordijnen in combinatie met een lichtgekleurde verduisterende stof zijn de ideale keuze om oververhitting te voorkomen en de energie-efficiëntie te verbeteren.

Thermische vouwgordijnen

Een hoogwaardige thermische voering geeft je vouwgordijn niet alleen een volledige uitstraling, maar beschermt ook tegen oververhitting. De speciaal ontworpen thermische voering biedt een extra beschermende laag en een barrière tegen de zon. Het reguleert de temperatuur van de kamer om je warm te houden in de winter en koel in de zomer. De thermische voering maakt je huis energiezuiniger en helpt je geld te besparen op de energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *