Meubels kopen: gebruik deze 3 stappen voor gegarandeerd succes

Ga jij meubels kopen, dan wil je dat goed doen. Ook al is dit een spannende taak waarmee je een nieuwe inrichting kunt maken die mooier is, waar je je goed in voelt en die beter past bij wat je nodig hebt, het is ook een reden voor stress. Vooral als je geen ervaring hebt met het ontwerpen en samenstellen van een stijlvol interieur, komt er veel op je af. Het goede nieuws is dat iedereen succesvol en stijlvol een kamer kan inrichten. De sleutel is een goede voorbereiding en met deze 3 stappen ga je vol zelfvertrouwen meubels kopen.

1.     Geen meubels kopen zonder voorbereiding

Als je zonder voorbereiding een meubelzaak binnenstapt, dan moet je daar het hele assortiment nog doorlopen. Maak je van tevoren een selectie, dan kun je veel doelgerichter je meubels kopen. Een goede voorbereiding bestaat uit drie stappen:

  • Plan je nieuwe interieur door een plattegrond van je kamer te tekenen. Je kunt dan niet alleen beoordelen of je beter een 8- of 10 persoons eettafel koopt, maar ook welke meubelen je waar wilt plaatsen. Je zult zien dat je vaker minder meubels moet kopen dan je gedacht had en dat een ruimte snel gevuld is. Nu weet je welke meubelen je nodig hebt.
  • Daarna maak je een moodboard en programma’s zoals Pinterest zijn daar ideaal voor. Door een moodboard te maken bepaal je de stijl van je inrichting. Het is een visuele weerspiegeling van jouw nieuwe interieur, voordat je nog maar iets hebt gekocht.
  • Aan de hand van je moodboard kun je besluiten welke materialen en kleuren je terug wilt laten komen. Door je hier aan te houden kun je meubels kopen van verschillende merken en lijnen en er toch voor zorgen dat deze perfect bij elkaar passen in je kamer.
Lees tip:  Wat voor deur past goed bij een industrieel interieur?

2.     Een selectie maken

Na de eerste stap weet je al heel veel. Je hebt besloten welke meubels je kopen wilt, een eettafel bijvoorbeeld, je weet welke stijl je wilt aanhouden en welke kleuren en materialen de hoofdrol spelen. Nu kun je een dagje de tijd nemen om online op zoek te gaan naar de meubelen die daarbij aansluiten. Gebruik je moodboard om te beoordelen of ze passen in je visie en gebruik je plattegrond om te kijken of ze passen in je kamer. Wijk niet af van de kleuren en materialen die je hebt uitgekozen. De meeste meubelzaken hebben een online winkel waar je het hele assortiment vanuit je luie stoel kunt bekijken. Ga ze allemaal af en maak een selectie.

3.     Een bezoek aan de winkels

Een echt unieke inrichting maak je als je deze samenstelt van producten bij verschillende winkels. En je zult zien dat deze perfect bij elkaar aansluiten als je je aan je regels hebt gehouden. Meubels kopen doe je niet zonder dat je ze bekeken en uitgeprobeerd hebt. Ben je tevreden, dan hak je de knoop door en doe je je uiteindelijke bestelling. Met deze goede voorbereiding is jouw nieuwe interieur vast een groot succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *