Moet je elk seizoen anders schoonmaken?

Schoonmaken is misschien niet de favoriete klus van iedereen. Maar het dient wel te worden gedaan om het huis en de tuin het hele jaar schoon te houden. Iedereen heeft ook wel gehoord van de voorjaarsschoonmaak. Dat is het moment waarbij allerlei schoonmaakartikelen uit de kast worden gehaald om zowel de tuin als de woning in goede staat te brengen en waarbij iedereen er zoveel mogelijk voor wilt gaan om een zorgeloze zomer tegemoet te gaan. Maar, betekent dat dan dat je de rest van het jaar niets meer hoeft te doen? Integendeel! Er zijn verschillende seizoenen in het jaar en in de zomer doe je net even wat anders dan in de winter. Als je geen tijd of zin hebt om schoon te maken kun je altijd schoonmaakbedrijf Alkmaar raadplegen.

Schoonmaken in de zomer

Schoonmaken in de zomer heeft als groot nadeel dat het dan warm weer kan zijn en dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Aan de andere kant is het ook wel weer een voordeel dat je dan pas echt het moment hebt om de tuin klaar te maken zonder dat je last hebt van vorst aan de grond en dat alles mooi in bloei komt te staan waardoor het vaak makkelijker te zien is welke snoei of werkzaamheden je nog wilt verrichten. Daarnaast kan het ook zijn dat je op vakantie bent waardoor je aan een schoonmaak niet toe komt. Mocht je wel toekomen aan het schoonmaken in de zomer, pak dan zowel binnen als buiten aan.

Lees tip:  Wat zijn de badkamertrends 2021?

Zorg bijvoorbeeld goed voor het glas. Het is lekker weer om de ramen te lappen en de tuin aan te vegen. Daarnaast kan het gras worden gemaaid en kan ook het tuinmeubilair worden schoongemaakt. Als je binnen in de woning aan de slag gaat, kun je bijvoorbeeld bezig zijn met het zomerklaar maken van de kledingkast. Alle dikke jassen en truien kunnen worden opgeborgen om plaats te maken voor zomerkleding.

Schoonmaken in de winter

Als de winter aankomt of eventueel wanneer deze al aangebroken is, is het tijd voor het schoonmaken op een hele andere manier dan dat je in de zomer hebt gedaan. Je zult je vooral bezighouden met het opruimen van de woning, omdat je er veel meer tijd zal besteden. Ruim alle kamers op en maak een checklist zodat je geen enkel hoekje vergeet. Daarnaast is de ventilatie ook een onderdeel dat je niet mag vergeten. Ze zult in de wintermaanden veel gebruik gaan maken van de verwarming en de ventilatie is dan van groot belang. Ook in de winter kun je de ramen lappen. Vooral in de wintermaanden is het belangrijk dat je ook van zonlicht kan genieten omdat je dan veel vitamine D kan gebruiken en juist wat minder krijgt dan in de zomer. Door de ramen goed te lappen, komt er alsnog zonlicht naar binnen.

Door het hele jaar zowel de tuin als de woning goed te onderhouden, heb je geen grote schoonmaak nodig per seizoen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je andere schoonmaakwerkzaamheden doet.

Lees tip:  Meubels kopen: gebruik deze 3 stappen voor gegarandeerd succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *