Ontwerpgids industriële stijl

Ontwerpgids industriële stijl

Hoewel er weinig bekend is over de oorsprong van interieurs in industriële stijl, wordt algemeen aangenomen dat de stijl zich in het begin van de 20e eeuw ontwikkelde. 

Leegstaande gebouwen

Talloze belangrijke fabrieken sloten hun deuren en verplaatsten hun activiteiten naar andere landen, met als gevolg dat leegstaande industriële gebouwen verwaarloosd werden. Wat op zijn beurt een eindeloze bron van hoogwaardige materialen achterliet om van te profiteren.

In plaats van de ongerepte schoonheid van industriële gebouwen te verbergen, waren slimme architecten en huiseigenaren de eersten in het omzetten van plannen in industriële stijl in een aanhoudende trend.

Kenmerken Industriële Stijl

Hoe maak je een industriële stijl voor je huis? Als het gaat om het ontwerpen van huizen in industriële stijl, moet je rekening houden met deze kenmerken om ervoor te zorgen dat het er perfect uitziet.

Materialen 

Vermijd het gebruik van pluche stoffen in combinatie met meubels in industriële stijl. Kies in plaats daarvan voor gebruiksvriendelijke en harde materialen en broninrichting die je een tweede leven kunt geven. 

Zoek naar meubels gemaakt van hout, aluminium, ijzer, staal, tin, steen en koper, want dit zijn go-to-materialen voor benijdenswaardige huizen in industriële stijl. Kijk bijvoorbeeld naar een industriële kast.

Kleuren  

Wees neutraal met kleuren en voeg lagen toe met donkere tinten. Silhouetten vormen die worden gebruikt voor industrieel interieurontwerp, bestaan ​​voornamelijk uit vierkante lijnen en blokvormige vormen die een utilitaire samenhang in de algehele uitstraling van jouw huis bevorderen. 

Accessoires  

Beperk het gebruik van accessoires voor een minimalistisch huis in industriële stijl. Houd bij het inrichten van een slaapkamer in industriële stijl de oppervlakken ook weer opgeruimd en schoon. Zoek naar slaapkamermeubels,zoals een industrieel dressoir en andere accessoires in industriële stijl die teruggrijpen op provinciale tijden en toch eigentijds blijven.

Lees tip:  Eigen huis kopen: welke verzekeringen zijn nodig?

Accentueer het met grote abstracte kunst aan de muur, metalen constructies en andere interessante objecten die zijn geborgen uit een droogmakerij voor de ultieme gespreksstarters. De algehele look van je slaapkamer in industriële stijl moet cool zijn met unieke accenten.

Huisontwerp in industriële stijl

Begin met een neutraal kleurenpalet – één van de dingen die opvalt aan huizen in industriële stijl, is dat gedurfde tinten zijn bewaard voor kleine details, terwijl het grootste deel van de ruimtes neutrale tinten uitstraalt. Voor een badkamer in industriële stijl vormen bakstenen en witte tegels een essentiële combinatie die is afgewerkt met elementen van zwart metalen frame.

Kies voor een open plan – huizen in industriële stijl zijn meestal ruim en werken goed met een open ontwerp. Om te voorkomen dat de ruimte er overweldigend groot uitziet en moeilijk te decoreren is, moet je meubels in industriële stijl strategisch in groepen rangschikken om de ruimte op te splitsen.

Combineer hout en metaal 

Een combinatie die belangrijk is bij het creëren van een industriële look is het mixen van oude en nieuwe materialen. De beste manier om dit contrast te bereiken, is door verschillende soorten metaal en hout te combineren in je totale ontwerp. Je kunt bijvoorbeeld een vintage houten wastafel en een spiegel met stalen frame hebben in een badkamer in industriële stijl.

Zorg ervoor dat de verlichting bij het thema past – de meeste verlichting in industriële stijl is gemaakt van metaal en bestaat vaak uit een combinatie van hangers en lampen. Bij gebruik van hangers moeten ze laag hangend zijn met brede tinten. 

Lees tip:  Hoe je een goed bed kiest voor de juiste nachtrust

Multidirectionele vloerlampen kunnen ook goed tot hun recht komen in een woonkamer in industriële stijl, net als teruggewonnen verlichting natuurlijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *