Originele plekken om jouw kunstwerken nog beter tentoon te stellen in huis

Ben je een ware kunstliefhebber en is kunst kopen iets waar je enorm van kunst genieten? Dan heb je door de jaren heen vast wel een aardige verzameling aangelegd. Al die kunstwerken komen natuurlijk alleen tot hun recht wanneer ze op de juiste plaats worden gehangen of neergezet. Natuurlijk kennen we allemaal wel de standaard plekjes: boven de eettafel, boven de bank en boven het televisiemeubel. Maar waar kies je voor wanneer je echt naar een originele locatie op zoek bent? In dit artikel geven we de nodige inspiratie voor unieke locaties binnen jouw woning.

Originele plekken in de woonkamer

In de woonkamer wordt het meest gebruik gemaakt van kunst. Hier breng je immers heel veel van je vrije tijd in door en dan wil je wel van de ultieme sfeer van kunst kunnen genieten. Bedenk echter wel dat kunst in alle vormen kan komen. Een kunstwerk hoeft niet direct een schilderij te zijn. Het kan ook een prachtig werkje uit de bronzen beelden winkel Artihove zijn die je voor je kerstpakket van afgelopen jaar mocht uitzoeken.

Bedenk daarom eerst voor welk kunstwerk je een plekje zoekt. Een klein bronzen beeldje kan namelijk al perfect zijn rol vervullen in een open kast, terwijl je een schilderij toch ergens in het zicht wilt hangen. De meest voor de hand liggende optie om iets leuks te laten zien in de woonkamer is natuurlijk een kunstwerk boven de bank. Wil je toch een wat uniekere locatie? Kies dan voor de wandruimte bij de schouw of credenza. Wees ook creatief in de wijze waarop je het kunstwerk hangt. Kies bijvoorbeeld voor een asymmetrische vormgeving, spijker het op een open wand of hang deze simpelweg op een tussenmuurtje die je te simpel vindt ogen. Je kunt werkelijk alle kanten op. Laat je creativiteit dan ook maar de vrije loop en geniet van het verbluffende resultaat!

Lees tip:  Hoe kies je led strips?

Kunstwerken in de slaapkamer

Kunstwerken spelen in de slaapkamer vaak een andere rol dan in de woonkamer. Hier moeten ze juist meer rust uitstralen dan in de woonkamer het geval is. Waar je op de benedenverdieping graag speels en creatief bezig bent, is het belangrijk om hier de rust zoveel mogelijk te bewaren. Natuurlijk kan je wel spannendere locaties zoeken dan enkel de wandruimte boven het bed. Kies bijvoorbeeld voor een mini schilderijtje boven elke ladekast. Of aan de muur boven het nachtkastje. Hou er wel rekening mee dat je het kunstwerk altijd op de juiste hoogte hangt, zodat deze perfect binnen het interieur past. 

Wil je een beeld in de slaapkamer plaatsen? Dan is het afhankelijk van de grootte natuurlijk prachtig om deze als centraal middelpunt van de slaapkamer te plaatsen. Een groot beeld kun je in een verloren hoek zetten. Kleinere beelden passen perfect op ladekasten of nachtkasjes en trekken gelijk de aandacht wanneer je de ruimte binnenstapt.

Kunst in de tuin

De ware kunstliefhebbers plaatsen vandaag de dag niet alleen meer kunst in de woning, maar zoeken de grens ook buitenshuis op. Met de prachtige tuinbeelden van Art geef je jouw tuin direct een persoonlijke en sfeervolle uitstraling. Wist je dat er tegenwoordig zelfs schilderijen zijn die je buitenshuis kunt ophangen? Een sfeervolle woning én tuin creëren is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *