RVS deurkrukken

Passen RVS deurkrukken in mijn interieur?

Deurkrukken in RVS zijn makkelijk in onderhoud, sterk en duurzaam. Maar passen ze ook wel in elk interieur? Helaas niet, als je de regeltjes van de kunst van interieurinrichting wilt volgen. Waar passen ze wel en niet, en welke types van RVS deurkrukken bestaan er zoal? In dit artikel kom je te weten of jouw woning, en dan specifiek jouw interieur, geschikt is voor RVS deurkrukken.

Waarom RVS deurkrukken niet in elk interieur passen

RVS op zich heeft een vrij strakke uitstraling. Ook al heeft het een matte afwerking, het blijft voor een groot deel glanzend en het blijft een moderne uitstraling hebben. In bepaalde interieurs is RVS gewoon not done, jammer maar helaas. Kijk dus goed uit als je je deurkrukken uitkiest. Ook al ben je een grote fan van RVS, niet elke RVS deurkruk past in elk interieur.

In welke interieurs passen RVS deurkrukken?

Door de strakke look past een RVS deurkruk zonder problemen in een moderne, futuristische of minimalistische omgeving. Wat betreft de Scandinavische interieurs, hier wordt vooral wit en naturel hout gebruikt.

De laatste jaren zien we ook chroom, inox en RVS opduiken in deze interieurs. Denk bijvoorbeeld aan inox in de keuken. Dankzij deze trend veroveren RVS deurkrukken ook deze interieurs. Hou het echter sober wat betreft de vormgeving. ‘Less is more’ is hier de boodschap. In landelijke interieurs kan een RVS deurkruk nog net, zolang je goed op de vormgeving van de deurkruk let. Kies voor een landelijke, staldeur-achtige kruk en je zit nog net goed.

Lees tip:  Een lekkere geur in huis met behulp van staafbranders

Voor retro of vintage interieurs wordt het iets moeilijker. Hier gaat men vaak voor felle kleuren. We zien dat retro RVS deurkrukken vaak een combinatie zijn van RVS en bijvoorbeeld en zwart. Hetzelfde geldt voor de landelijke stijl. Hier ziet men bijvoorbeeld RVS deurkrukken die verfraaid zijn met een porseleinen handvat Bij beide types komt de nadruk dan vooral op het zwarte of porseleinen handvat te liggen, en niet zozeer op het RVS.

Kies ook andere elementen in RVS voor je interieur

Je deurkrukken in RVS komen pas goed tot hun recht als ze gecombineerd worden met andere items in RVS. Denk bijvoorbeeld in je badkamer aan RVS accessoires. In je woonkamer ga je bijvoorbeeld voor RVS vazen of schotels, RVS kaarsenhouders en een RVS lijst voor een spiegel. Denk aan tafels en stoelen met RVS (of chroom) poten. Ook voor je keuken vind je heel wat accessoires in chroom of in RVS. Maak er een mooi geheel van waarbij RVS stelselmatig door je hele woning voorkomt.

Bron: 123verbouwen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *