pvc vloer

PVC vloer de populairste vloer van deze tijd

Je hebt misschien net een nieuw huis gekocht of je gaat je huidige interieur een opknapbeurt geven. Grote kans dat je ook je vloer wilt gaan vervangen. Maar wat voor vloer komt erin? Ga je voor een gave betonvloer om een industriële look te creëren of hou je liever van een warme uitstraling en kies je voor hout. Naast deze opties kun je er ook voor kiezen om een laminaatvloer aan te schaffen. Wil je echt een hoge kwaliteit vloer? Kies dan voor een PVC vloer. In dit artikel leg ik je uit waarom deze vloer razend populair is

De eindeloze voordelen van PVC

Bij het woord PVC denk je hoogstwaarschijnlijk aan een buis. Maar wist je dat er tegenwoordig ook vloeren van worden gemaakt? Dit komt doordat PVC enorm voor voordelen heeft. Het eerste voordeel is dat het enorm sterk is. Doordat het zo sterk is kun je het bijna niet breken. Daarnaast komen er ook bijna geen krassen op. Handig dus als je een hond hebt die met zijn nagels over de vloer gaat. Verder is een pvc vloer uitermate goed geschikt voor vloerverwarming, omdat tegenwoordig iedereen zowat vloerverwarming laat aanleggen is dit zeker een voordeel. Ook is het een onderhoudsvriendelijke vloer. Doordat het namelijk een gladde oppervlakte heeft hoef je er alleen met een dweil zo nu en dan overheen. Let er wel op welke middelen je gebruikt. Door verkeerd schoonmaakmiddel kunnen er namelijk vlekken of doffe plekken ontstaan. Benieuwd naar nog meer tips over pvc vloeren? Lees dan dit pvc vloeren blog.

Lees tip:  Een woning huren voor starters: wat jij allemaal in huis moet halen!

Kan ik een PVC vloer zelf leggen?

Als je een beetje handig bent dan kun je zelf een pvc vloer leggen. Je moet alleen wel met veel dingen rekening houden zoals, snijverlies en een egale ondergrond. Op dat laatste wil ik nog iets verder ingaan. Als je ondergrond niet egaal is dan ga je dit terugzien in je nieuwe vloer. Er kunnen namelijk hobbels of oneffenheden in je pvc vloer komen. Om dit te voorkomen is het slim om je vloer te egaliseren. Hiervoor heb je egaline nodig. Egaliseren is nogal een precisiewerk. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt beveel ik je aan om dit door een professional te laten doen. Hierdoor weet je zeker dat je ondergrond goed is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *