Schutting van bamboe een eyecatcher in de tuin

Schutting van bamboe: een eyecatcher in de tuin

Is jouw oude schutting wel toe aan vervanging? Denk dan eens aan een schutting van bamboe! Dit voor- en najaar dé trend in de tuinen. Waarom zou je voor bamboe kiezen en waarom is bamboe nu zo’n trend? Wij zullen je vertellen waarom dit een parel zou zijn in jouw tuin!

Wat is bamboe?

Bamboe is een soort plant wat ook wel wordt vergelijkt met een grassoort. Het zijn als het ware hollen stengels. De stengels worden allemaal op gelijke hoogte onderbroken door knopen om zo de bladeren te laten aanhechten. Een bamboestengel kan een diameter hebben tot wel 25 centimeter! Ook is het de snelst groeiende “plant” in de wereld en kan de plant wel 25 meter groeien in 50 dagen. Bamboe heeft zonlicht nodig, dat is zijn groeimiddel. Extra water is overbodig.

Een bamboe schutting in je tuin

Je bent toe aan een nieuwe schutting en gaat kijken van welk materiaal dit het mooiste zal zijn. Sommige mensen zijn tegenwoordig opzoek naar een schutting van natuurlijke materialen. Hiervoor is bamboe de perfecte oplossing. Een bamboeschutting helpt met het creëren van een natuurlijke sfeer in je tuin. De plaatsing van de schutting is ook makkelijk gedaan. Je kunt het laten doen of je kunt het zelf doen. De schuttingen worden geleverd als een opgerolde mat. De bamboestengels zitten vast aan elkaar. Het is dus een kwestie van uitrollen en goed vastzetten. Om te voorkomen dat het bamboe gaat rotten is het belangrijk om de bamboe 2 cm van de grond te plaatsen.

Lees tip:  De Witte Lietaer dekbedovertrekken

Onderhoud bamboeschutting

Bamboe is niet gemaakt voor een ruwe omgang. Als het bamboe valt, zal het beschadigd kunnen worden want, de grassoort is hier niet voor bestemd. Ook stoten van objecten of gereedschap is niet aangeraden. Het is dan ook een no go om spijkers te gebruiken bij de bevestiging van de schutting. Dit kan leiden tot scheuren en dat wil je voorkomen in jouw nieuwe schutting! Ga dus altijd zorgvuldig om met bamboe en voorkom scheuren.

Om het bamboe het best te onderhouden is het goed om het een keer goed in te smeren met speciale bitumen of teer. Deze middelen houden de bamboe strak en voorkomen de scheurtjes en kleurveranderingen etc. Net als bij andere houtsoorten kan bamboe ook verkleuren wanneer het buiten staat. Het bamboe kan verkleuren naar een natuurlijke grijstint. Vaak worden de bamboeschutting gelakt. Dit laagje voorkomt dus dat het kan verkleuren.

Bamboe heeft dus vrijwel geen nadelen en alleen maar vele voordelen! Ga dus kijken naar de opties voor een schutting van bamboe. Kijk of dit past in jouw tuinstijl en pas het toe. De bamboeschutting zal alle aandacht trekken in je tuin. Dit is wat je wil! Een uniek product in jouw tuin wat weinig anderen hebben. Misschien wordt je wel een echte trendsetter hiermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *