Spice-up je foto’s aan de muur

Voor een tijd waarin iedereen foto’s online plaatst, blijven de woningen toch aardig leeg. Foto’s in je ruimtes zorgen ervoor dat je constant omringd bent met je favoriete mensen en je mooiste herinneringen. Ook geeft het visite iets om naar te kijken en kun je er perfect een mooie anekdote mee beginnen. Je foto’s printen en inlijsten zorgt dus voor veel meer persoonlijkheid in je huis. Geen idee hoe je vervolgens jouw foto’s mooi kunt tentoonstellen? In dit artikel vind je genoeg inspiratie om lekker aan de slag te gaan met je favoriete foto’s.

Een belangrijke basis: de fotolijsten

Misschien wel het meest belangrijke aspect van je foto’s aan de muur hangen, is het kiezen van goede fotolijsten. Op https://www.fotolijsten.nl/ vind je handgemaakte fotolijsten van hoge kwaliteit. Hierdoor geef je jouw foto’s meer waarde, want je laat zien dat ze belangrijk genoeg zijn om in een mooie lijst op te hangen. Ook blijven je foto’s extra lang goed in een hoge kwaliteit lijst dan in een goedkoop lijstje. Wil jij de foto’s die je tentoonstelt vaak afwisselen? Dan kun je het beste kiezen voor mooie wissellijsten. Deze zijn speciaal gemaakt om vaak geopend te kunnen worden om foto’s te vervangen.

Waar je allemaal op kunt letten bij het kopen van een lijst

Er zijn verschillende elementen die erg belangrijk zijn voor de uitstraling van een fotolijst. Hoewel sommige aspecten afhankelijk zijn van wat je met de fotolijst van plan bent, zijn er ook dingen die belangrijk zijn voor de verbinding tussen de lijst en je interieur. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De kleur: De kleur is uiteraard het meest opvallend en doet het meeste voor je interieur. Je kunt hierbij kiezen voor lijsten in dezelfde kleuren als de rest van je interieur, of juist gaan voor contrasterende kleuren. Hiervoor kun je online een kleurenwiel opzoeken. Kijk naar de kleur in je interieur en vervolgens welke kleur er tegenover staat in het wiel, dit is de complementaire kleur. De complementaire kleur van geel is bijvoorbeeld paars en van blauw is het oranje. Deze kleuren staan met elkaar in contrast en laten elkaar dus meer opvallen, zonder met elkaar in strijd te zijn.
  • Het model: Het model van een lijst gaat niet over de vorm, zoals rond of vierkant, maar over het unieke karakter van de fotolijst. Zo kun je een lijst hebben waarvan de buitenkant een golvend reliëf heeft, een geborstelde uitstraling, bol uitsteekt of andere versieringen heeft. Het model van een fotolijst bepaalt veel van de uitstraling. Het zorgt ervoor dat je foto meer opvalt. Je kunt dus spelen met verschillende fotolijsten modellen, zodat je mensen hun ogen laat focussen op de meest interessante foto’s.
  • De afwerking: De afwerking van fotolijsten bepaalt ook voor een groot deel de uitstraling. Een matte afwerking zorgt voor een stabiele basis, maar valt minder op dan een glans of zijdeglanzen lijst. Gebruik deze verschillende mogelijkheden dus ook om de verbinding tussen je lijsten te versterken.
Lees tip:  Ontwerpgids industriële stijl

Wanneer je bedenkt wat je met je fotolijsten gaat doen, kun je erg gericht zoeken naar de perfecte lijst. Het moet passen binnen het ontwerp, maar ook mooi aansluiten op je inrichting en interieurstijl.

Je foto’s ophangen: ga voor een leuke vorm

Een enkele fotolijst hier of daar aan de muur kan natuurlijk, maar je kunt jouw foto’s een mooie woonaccessoire maken door meerdere foto’s gezamenlijk in een mooie vorm op te hangen. Zo kun je bijvoorbeeld een hart vormen met je ingelijste foto’s of andere vormen die veel voor jou betekenen. Het is ook leuk om allerlei verschillende formaten fotolijsten te gebruiken en deze strak op elkaar aan de muur te hangen. Als je dan zorgt dat ze een perfecte vierkant of rechthoek vormen, ziet het er strak, modern en toch creatief uit.

Een speelse boho-chique element

Als je een meer boho-sfeer in je woning hebt, waar je jouw creativiteit op los kunt laten gaan, kun je kiezen voor allerlei verschillende soorten fotolijsten. Hang ze vervolgens op in een cirkel, waarbij ze elkaar hier en daar wat overlappen. Zo creëer je een speels 3D-effect aan je muur, wat een vrolijke en vrije sfeer oproept. Je kunt ook veel vrijer zijn met de kleuren die je gebruikt en wat je in je fotolijsten stopt. Door de lichte chaotischheid van dit element, raken mensen meer geïntrigeerd om de foto’s te bekijken die onderdeel uitmaken van dit prachtige geheel.

Tijd om de hoeken te versieren

Het is gebruikelijk om grote, lege vlakken muur te versieren met mooie foto’s. Je kunt er echter ook voor kiezen om de hoeken van je muren van wat versiering te voorzien. Hiervoor kies je verschillende formaten fotolijsten uit die je strak op de hoek van je muur bevestigt. Doe dit aan beide kanten van de muur, zodat het één mooi geheel vormt. Hang je foto’s niet in een rechte lijn op, maar laat het geheel wat uitdijen naar de zijkanten. Als je hier een foto van maakt, lijkt het in 2D net alsof de hoek er niet is. Dat is nog eens spelen met de diepteperceptie in je woning.

Lees tip:  Op zoek naar een vloer Breda?

Verras al je gasten met een mooie en unieke manier van je fotolijsten ophangen aan je muur. Wie weet zet jij wel de nieuwste trend voor iedereen binnen je familie en vriendenkring. Wees creatief en denk buiten de randen van de lijsten, zo zorg jij voor meer persoonlijkheid in je huis. Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *