Stijlvolle Oud Hollandse tegels

De klassieke Oud Hollandse tegels zijn nogal saaie betonnen uitvoeringen, waar je niet zoveel mee kon. Ze werden dan ook gewoon naast of onder elkaar gelegd, zonder de mogelijkheid om een bepaald motief tot stand te brengen. Tegenwoordig heb je echter door de verschillende vormen en kleuren de mogelijkheid om, mits professioneel gelegd, verrassend mooie creaties tot stand te brengen, die een lust zijn voor het oog. Door de stijlvolle combinaties die thans mogelijk zijn met deze tegels, kunnen ze behalve in tuinen, ook op pleinen en boulevards worden aangebracht. Waar je ze ook legt, ze zijn een opwaardering voor hun omgeving. Behalve vloertegels voor in de tuin, zijn er ook wandtegels in deze categorie. Voor de milieubewuste kopers zijn er ook tegels te verkrijgen die voor 50% uit gerecycled materiaal bestaan.

Vloertegels voor in de tuin of het terras

De Oud Hollandse tegels voor in de tuin of het terras, zijn robuuste vloertegels die wel tegen een stootje kunnen. Er zijn verschillende vormen en afmetingen die gecombineerd met verschillende kleuren, een verrassend effect teweeg kunnen brengen. Het leuke van deze tegels is, dat je ze zelf kan leggen, maar voor een stijlvolle uitstraling kan je liever een deskundige in de arm nemen. Er moet vooral in de tuin ervoor gezorgd worden dat het zand onder de tegels niet door de regen wordt weggespoeld. Behalve dat betontegels niet zo gauw verslijten, zijn ze ook goed bestand tegen sneeuw en vorst, hetgeen ze uitermate geschikt maakt om veilig buiten mee te betegelen. Oud Hollandse betontegels geven jouw tuin een strak, maar toch ook erg aangenaam effect. Er zijn tientallen maat uitvoeringen verkrijgbaar, waarmee je jouw creativiteit kan botvieren en een waar kunstwerk tot stand kan brengen.

Lees tip:  Een extra appeltje voor de dorst? Deze vergelijking(en) zijn het zeker waard!

Oud Hollandse wandtegels 

De allereerste uitvoeringen Oud Hollandse tegels, waren witte geglazuurde tegeltjes voor de wand met een afmeting van 13 x 13 centimeters. Die worden tegenwoordig nog steeds gebakken, maar niet meer zoveel gebruikt, vroeger werden ze veelal gebruikt om muren van natte ruimtes in woonhuizen of ziekenhuizen en poliklinieken te betegelen. Gaandeweg kwamen er moderne wandtegels in verschillende kleuren en motieven, die worden gebruikt om muren van haarden te betegelen. De klassieke witjes werden van een specifieke witte kleur gemaakt, maar tegenwoordig kan je zelf een andere tint wit bestellen. Ook worden er grijze en blauwe tinten geproduceerd die nu razend populair zijn. 

Onderhoud Oud Hollandse tegels

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw tegels, is onderhoud niet te veronachtzamen. Het voordeel van deze tegels is dat ze niet veel onderhoud nodig hebben. Je hebt helemaal geen hogedruk reiniger nodig om de tegels schoon te maken. Met voldoende water bereik je in de meeste gevallen al het gewenste resultaat, terwijl hardnekkig vuil verwijderd kan worden door gebruik te maken van een borstel met zachte haren en wat groene zeep. Ook algengroei kan al snel handmatig verwijderd worden. Aangezien deze betonnen tegels vorst en sneeuw bestendig zijn, is het gebruik van strooizout uit den boze. Betonnen tegels worden niet zo gauw glad en zijn ook bij barre weersomstandigheden goed beloopbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *