Supertips om via Feng Shui de kleuren en muren van je huis in balans te brengen

Heb je Feng Shui gebruikt om de kleuren van je huismuren in evenwicht te brengen? Feng Shui is de Chinese kunst van het plaatsen van objecten op plaatsen zoals kamers, om een evenwicht tussen de yin en de yang te creëren. Volgens dit oude Chinese systeem helpt het gebruik van Feng Shui ook om de stroom van energie te verbeteren. Hier volgen enkele tips om je te helpen Feng Shui te gebruiken om de verschillende kleuren in je huiskamers, inclusief de muren, in balans te brengen.

Ken de vijf elementen

Eerst en vooral is het belangrijk om de 5 elementen te kennen, waaronder: aarde, vuur, metaal, water en hout. Feng Shui leert dat je de verschillende elementen in bepaalde delen van je huis moet gebruiken. De basis moet de Bagua zijn, of je energiekaart. Door verschillende kleuren te gebruiken, kan je de verschillende elementen in je kamers combineren, waaronder in de muurkleuren, muurdecoraties, schilderijen, enzovoort.

Gebruik de aarde om standvastigheid en onderhoud te vertegenwoordigen

Het element aarde is voor het noordoosten, het zuidwesten en midden van je huis of je appartement. Aarde helpt om een evenwicht te creëren in al je relaties met anderen. Het element aarde omvat de kleuren tan en geel. Net als bij de andere elementen, kan je verschillende soorten wanddecoraties gebruiken, zoals ijzeren muurroosters, om een algehele balans in je huis te creëren.

Gebruik vuur om passie en veel energie te vertegenwoordigen

Volgens Feng Shui is vuur het element van de noordoostelijke en de zuidwestelijke regio’s van je huis. De kleuren van het vuurelement zijn oranje, roze, paars, rood en geel.

Lees tip:  Verschillende soorten baden en hun stijlen

Gebruik metaal om precisie en helderheid weer te geven

Feng Shui leert dat het element metaal zal helpen om je leven zowel licht als helder te maken. Het element metaal is ideaal voor zowel de westelijke, als de noordwestelijke regio’s van je huis. De kleuren van het element metaal zijn grijs en wit.

Gebruik water om nieuwheid, overvloed en eenvoud te vertegenwoordigen

Dit element zorgt voor een verfrissende sfeer in je huis. Het element water is ideaal voor de noordelijke regio van je huis. Je kan het ook gebruiken voor de oostelijke en zuidoostelijke kant van je huis of appartement. De kleuren van het element water zijn zwart en blauw.

Gebruik hout om levendigheid en welzijn te vertegenwoordigen

Net als bij de andere vier elementen, kan je verschillende soorten ijzeren muurroosters gebruiken om een evenwicht in je huis of je appartement te creëren. Dit element, hout, creëert ook overvloed, die dient als een Feng Shui-wondermiddel voor succes en rijkdom. Hout is het element van de regio’s oost, zuidoost en zuid. De kleuren die aan het hout-element zijn gekoppeld, zijn bruin en groen.

De Feng Shui methode voor een huis in evenwicht

Overweeg bij het ontwerpen of verbouwen van een kamer in je huis de Feng Shui methode om een evenwicht in je huis te creëren en de levendigheid ervan te vergroten. Door deze elementen te gebruiken met decoraties zoals muurroosters en grote muurdecoraties, kan je een perfect evenwicht uitvoeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *