Tegels voor in je woonkamer

Als je op zoek bent naar tegels voor in je woonkamer, zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Tegels kunnen een duurzaam en stijlvol alternatief zijn voor vloerbedekking of houten vloeren. Hier zijn enkele populaire tegelopties voor woonkamers:

 1. Keramische tegels: Keramische tegels zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en patronen. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor vloerverwarming.
 2. Porseleinen tegels: Porseleinen tegels zijn ook erg duurzaam en geschikt voor zwaar gebruik. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitstralingen, zoals houtlook, betonlook en natuursteenlook.
 3. Marmeren tegels: Marmeren tegels zijn klassiek en elegant, maar kunnen duurder zijn dan andere tegelopties. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.
 4. Natuursteen tegels: Natuursteen tegels, zoals graniet, leisteen of kalksteen, voegen een unieke uitstraling toe aan je woonkamer. Ze kunnen echter enige onderhoudsinspanning vereisen.
 5. Betonlook tegels: Betonlook tegels hebben een moderne en industriële uitstraling. Ze zijn beschikbaar in diverse tinten en maten.
 6. Houtlook tegels: Als je de warme uitstraling van hout wilt combineren met de duurzaamheid van tegels, zijn houtlook tegels een uitstekende keuze. Ze bootsen de textuur en het uiterlijk van hout na.
 7. Mozaïektegels: Mozaïektegels zijn kleine tegeltjes die je kunt combineren om unieke patronen en ontwerpen te creëren. Ze kunnen als accent worden gebruikt of een volledige wand bedekken.
 8. Portugese tegels: Portugese tegels, ook wel cementtegels genoemd, zijn handgemaakte tegels met kleurrijke en opvallende patronen. Ze voegen een vleugje karakter toe aan je woonkamer.

Bij het kiezen van tegels voor je woonkamer, is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak, het interieur van je huis en het gebruik van de ruimte. Je kunt ook overwegen om een professionele tegelzetter te raadplegen voor advies en installatie.

Lees tip:  Koopgids: kantoormeubilair bestellen

Hoe maak je een tegelvloer goed schoon?

Het schoonmaken van een tegelvloer is vrij eenvoudig, maar het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat de vloer goed wordt gereinigd zonder beschadiging van de tegels. Hier zijn de stappen om een tegelvloer grondig schoon te maken:

 1. Veeg of stofzuig: Verwijder eerst los vuil, stof en kruimels van de vloer door te vegen met een zachte bezem of door te stofzuigen met een zachte borstelmond.
 2. Kies het juiste reinigingsmiddel: Kies een geschikt schoonmaakmiddel voor tegelvloeren. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die de tegels kunnen beschadigen. Milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen zijn over het algemeen veilig voor de meeste tegelsoorten.
 3. Maak een schoonmaakoplossing: Meng het gekozen schoonmaakmiddel met warm water volgens de instructies op de verpakking. Gebruik geen overmatige hoeveelheid schoonmaakmiddel, omdat te veel residu achter kan blijven op de vloer.
 4. Test een klein gebied: Als je een nieuw schoonmaakmiddel gebruikt, test dan eerst een klein, onopvallend gebied van de vloer om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor jouw tegeltype.
 5. Dweil de vloer: Gebruik een schone dweil of een mop om de vloer gelijkmatig te dweilen met de schoonmaakoplossing. Werk in secties om ervoor te zorgen dat je de hele vloer grondig schoonmaakt.
 6. Hardnekkige vlekken aanpakken: Voor hardnekkige vlekken of vuil, kun je een mild reinigingsmiddel rechtstreeks op de vlek aanbrengen en het even laten inwerken voordat je het wegveegt.
 7. Spoelen met schoon water: Nadat je de hele vloer hebt gedweild, spoel je de dweil uit en dweil je de vloer opnieuw met schoon water om eventuele resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen.
 8. Droog de vloer: Droog de tegelvloer met een schone, droge doek of laat de vloer aan de lucht drogen. Zorg ervoor dat er geen waterplassen op de vloer achterblijven, vooral op voegen en in hoeken.
Lees tip:  De ideale trap vinden? Dit zijn de mogelijkheden

Belangrijke tips:

 • Vermijd het gebruik van zure schoonmaakmiddelen, bleekmiddel of ammoniak, omdat deze de voegen en sommige soorten tegels kunnen beschadigen.
 • Gebruik geen harde borstels of schuurmiddelen, omdat ze krassen op de tegels kunnen veroorzaken.
 • Regelmatig vegen of stofzuigen kan voorkomen dat vuil en zand de vloer beschadigen en krassen veroorzaken.

Door regelmatig schoon te maken en de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken, kun je jouw tegelvloer in goede conditie houden en ervoor zorgen dat deze er jarenlang mooi uitziet.

Wolterink BV is de tegelspecialist in de regio Zutphen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *