Terrarium kopen: het duurzame alternatief voor bloemen

Op zoek naar een duurzaam en lang blijvend cadeau voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, een verjaardag of een house warming? Heb jij al wel eens gehoord van een planten terrarium? Dit stijlvolle item is dé interieur trend van dit najaar en van 2022 en daarom is een planten terrarium ook het perfecte cadeau om te geven, te krijgen of om voor jezelf aan te schaffen.

Je hebt ze misschien al wel gezien, planten terrariums zijn helemaal in. Deze glazen bollen met plantjes zijn ontzettend leuk om te geven en zijn daarnaast ook makkelijk om te stylen in je eigen huis. Het grote voordeel is dat deze planten verder laag in onderhoud zijn en dat ze daarom lang blijven leven. Een plant of cadeau voor de langere termijn dus!

Tegenwoordig kun je heel makkelijk aan allerlei kant en klare planten terrariums komen. Zowel de grootte als de inhoud van zo’n terrarium kan erg verschillen en maakt het dan ook een makkelijk te stylen object. Omdat terrariums van nature vrij vochtig zijn wordt er over het algemeen veel gebruik gemaakt van een combinatie van mossen, varens en peperomia soorten. Kijk bijvoorbeeld eens bij Plants & Living naar hun brede assortiment planten terrariums.

Ook is het mogelijk om je terrarium met planten zelf te maken. Hier kun je een zogenaamde ‘Do It Yourself’ kit voor bestellen met alle benodigdheden, maar je kunt ook zelf aan de gang gaan met je eigen materialen en planten. Een superleuk idee om bijvoorbeeld met een paar mensen samen te doen! Een DIY planten terrarium maken is een activiteit, cadeau en aandenken in één.

Lees tip:  Schutting van bamboe: een eyecatcher in de tuin

Planten terrariums zijn bij uitermate geschikt op plekken waar je normaal gesproken een bos bloemen neer zou zetten, bijvoorbeeld op de tafel of op een dressoir. Met deze eyecatcher hoef je niet meer elke week op een bos bloemen uit, maar heb je wel iets moois staan. Best wel duurzaam, toch? Ook zetten veel mensen een planten terrarium in de badkamer voor een tropische look. Het is helemaal leuk als je meerdere terrariums van verschillende hoogtes hebt zodat je tussen kamers of de styling op het dressoir regelmatig kunt wisselen. Planten terrariums zijn dus niet alleen een superleuk cadeau, maar ook iets tofs om zelf te hebben of om te vragen in jouw huis.

Planten in een terrarium gaan veel langer mee dan een bos bloemen en zorgen daarom extra lang voor iets vrolijks in huis bij jezelf of bij iemand anders. Gelukkig zijn kleine tot medium planten terrariums ook helemaal niet prijzig, en kun je daarom in verschillende prijsklassen kijken voor een leuk cadeau. Doordat je de planten in het terrarium geen water hoeft te geven of op andere manieren hoeft bij te houden kan zelfs de grootste kluns zo iets groens en stijlvols in huis halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *