Tips bij het kiezen van de juiste vorm eettafel

Ben je op zoek naar een eettafel? Wellicht wil je een ronde eettafel hout? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Aan de hand van deze vragen zal je meer inzicht krijgen in het type eettafel dat het meest geschikt is voor jou en je gezin. Lees verder!

Wie gaat het gebruiken?

De grootte van je tafel kan worden bepaald door te kijken naar het aantal mensen dat er gebruik van gaat maken, evenals hun leeftijd en geslacht. Heb je een gezin met jonge kinderen? Dan is een grote rechthoekige eettafel waarschijnlijk het beste. Zo kan iedereen tegelijk aan tafel zitten. Als je echter eten serveert waarvoor veel keukengerei of servies nodig is, overweeg dan om een ​​ronde houten eettafel aan te schaffen. Hierdoor kan iedereen zien wat er geserveerd wordt zonder elkaar in de weg te zitten. De vorm van je eetkamer kan van invloed zijn op je keuze. Als er bijvoorbeeld niet veel ruimte is voor meubels, kies dan voor een ronde tafel in plaats van langwerpige. Ze nemen minder ruimte in beslag op de vloer.

Hoeveel mensen zitten er tegelijk aan tafel?

Je moet niet alleen kijken naar het aantal mensen in je huishouden, maar ook met het aantal gasten die je over de vloer krijgt. Met hoeveel mensen woon je in huis? Komen er regelmatig gasten langs? Hoe zit het met verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden? In principe zou je altijd voor iets groters kunnen kiezen dan het aantal mensen in je huishouden. Op deze manier kun je ook andere mensen ontvangen en samen gezellig eten en drinken aan deze tafel.

Lees tip:  Ontdek de unieke stijl van het meubelmerk Leolux

Hoe groot is je eetkamer?

De grootte van je eetkamer is een cruciale factor om te overwegen bij het winkelen voor nieuwe meubels. Als je een kleine eetruimte hebt, heb je een kleinere tafel nodig. Als je een grote eetkamer hebt, is het prima om een grotere eettafel te kopen. Denk na over welke optie het beste bij je behoeften past voordat je iets koopt.

Wat is de vorm van mijn eetkamer?

Vierkant, rechthoekig en ovaal zijn allemaal populaire vormen. Ronde tafels zijn ideaal om met een grote groep te komen eten of een feestje te geven. Het wordt aanbevolen om een ​​grotere tafel te nemen dan je nodig hebt. Op deze manier is er voldoende ruimte tussen de gasten, en kunnen ze comfortabel eten en praten zonder het gevoel te hebben dat ze op elkaars lip zitten. 

Kies een eettafel voor informele maaltijden

Ronde tafels zijn goed voor open eetruimtes. Ze zijn geweldig voor informele maaltijden. Sterker nog, ronde tafels zijn perfect voor grote groepen mensen. Ze bieden plaats aan maximaal 10 personen tegelijk, wat ze ideaal maakt voor familiebijeenkomsten. Hoewel ze goed passen bij informele maaltijden, is een ronde tafel ook een elegante optie als je op zoek bent naar een meer formeel diner of evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *