schoonmaken van een pvc vloer

Tips en trucs voor het schoonmaken van een pvc vloer

Een pvc vloer is een vloer die je het beste schoonmaakt met een speciale pvc reiniger. Dit is een materiaal wat ervoor zorgt dat de glans van een pvc vloer goed behouden blijft en dat er geen doffe waas overheen komt te liggen. Wie een pvc vloer heeft wil deze uiteraard zo lang mogelijk in een goede conditie houden. We keken voor je naar een aantal tips en trucs die jou helpen om een pvc vloer mooi te houden.

Een zakelijk aangelegde pvc vloer

Een pvc vloer in een bedrijfspand maak je het makkelijkste schoon met een schrobmachine. Zeker wanneer er veel over de vloer wordt gelopen is dit de manier om een vloer goed hygiënisch schoon te houden. De vloer moet daarvoor goed leeg worden geruimd. Houd er rekening mee dat dit een handeling is die in de meeste gevallen niet dagelijks nodig is. Overleg met de leverancier van de pvc vloer wat een goed onderhoudsschema is voor jouw vloer. Een vloer schrobben doe je doorgaans met water en een dosering pvc reinigingsmiddel.

Een pvc vloer in jouw huis

Heb je een pvc vloer in jouw huis en is er sprake van normaal huishoudelijk gebruik, dan kan je de vloer gemakkelijker reinigen. Je maakt gebruik van een wisapparaat met een microvezeldoek. Deze zal stof en vuil van de vloer af halen zonder dat de toplaag wordt aangetast. Met een dosering verdunde pvc reiniger op de microvezeldoek krijg je een mooi glanzend resultaat. Houdt er rekening mee dat je niet met overtollig water aan de slag moet gaan. Water zal altijd een zekere waas achterlaten door het kalk wat erin zit. Ga voor de beste vloeronderhoud producten naar AllesVoorUwVloer.nl.

Lees tip:  Ontdek de unieke stijl van het meubelmerk Leolux

Droog aanvegen

De gemakkelijkste manier om een pvc vloer dagelijks schoon te maken is door deze droog aan te vegen. Dat doe je gewoon met de bezem waarmee je bijvoorbeeld zand en andere schurende materialen van de vloer veegt. Droog aanvegen is een manier waarbij je zo min mogelijk schade aan een vloer aanbrengt. Door na te wrijven met een antistatische doek verwijder je het fijnste stof van je vloer waardoor je een mooie glans krijgt. Een pvc reiniger is alleen nodig bij het wekelijkse schoonmaakwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *