Tips om je tuin goed in te richten

Het hebben van een tuin is ontzettend fijn. Het is al helemaal fijn wanneer je het zo inricht dat je er vaak wilt zijn en ook kan zijn. Neem een steigerhout hoekbank om samen met je vrienden van te genieten in de zomer. Zo heb je heel gemakkelijk een fijne plek in je tuin waar je kunt relaxen. Toch kan het lastig zijn om je tuin goed in te richten. Hieronder volgen een paar tips om je op weg te helpen!

Maak een plan

Om te beginnen is het natuurlijk super belangrijk om een goed plan te hebben. Dus voordat je die leuke ronde tuintafel koopt moet je eerst bepalen wat je eigenlijk wilt bereiken. Wat voor tuin wil je creëren? Een plek waar je kunt relaxen en genieten van natuur? Of juist een plek waar je samen kunt komen met andere mensen? Bepaal hoeveel tijd, energie en geld je in je tuin wilt steken. Wil je alleen een kleine lounge plek creëren, of ga je de hele boel ondersteboven gooien? Door een plan te maken voorkom je dat je vastloopt of voor verrassingen komt te staan.

Harde oppervlaktes

Als je een tuin vol met gras of grond hebt kan dit onpraktisch zijn. Het is een slim idee om harde oppervlaktes toe te voegen. Bijvoorbeeld een stenen pad of een terrasje. Het is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor visuele afwisseling. Het is mooier voor de ogen. Als je meubels in de tuin hebt, staan deze ook steviger op een harde ondergrond. Zo kun je een loungeset beter op steen of op een houten terrasje zetten dan op gras of grond. Er zijn verschillende oppervlaktes. Je hoeft ook niet je hele tuin vol te gooien met dit oppervlak. Bedenk dus goed wat je wil en wat mogelijk is!

Lees tip:  Het aanschaffen van vloertegels

Planten

Als we het over een tuin hebben, denken we natuurlijk ook aan planten. Het is de perfecte plek om planten te laten groeien. Maak bloembedden of plant een boom als je echt een grote tuin hebt. Let wel op dat je de juiste soort grond hebt voor de planten. Iedere plant is anders en heeft iets anders nodig om te groeien. Sommige hebben een plek nodig met veel zonlicht en andere willen juist schaduw. Sommige groeien beter in een pot en andere in de grond. Doe dus goed onderzoek voordat je iets plant, want anders bestaat er de kans dat het niet goed gaat groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *