Tips voor interieur verlichting

Een goed gepland verlichtingsplan kan de manier waarop het huis eruit ziet, aanvoelt en functioneert veranderen

Wanneer je een pendelverlichting kiest voor boven een keukeneiland, zorg er dan voor dat deze naar beneden gericht is op het oppervlak, zodat deze als taaklamp fungeert. Kijk ook naar de verhoudingen van het eiland versus de armatuur. Bekijk hier de Lampen24 korting.

Als het gaat om verlichting rond een badkamerspiegel, streef dan naar een warm halo-effect in plaats van iets klinisch. We gebruiken meestal wandlampen, in de schaduw of verduisterd, en een downlight voor de wastafel en de voorkant van het gezicht voorzien van een niet-verblindend scherm. Lage verlichting is ook nuttig. Vermijd inbouwspots recht op het hoofd, aangezien deze haarverf, wortels en kaalheid zichtbaar maken.

Breng je verlichting in lagen

Kies voor een gelaagde benadering van verlichting met verschillende lichtbronnen op verschillende niveaus om sfeer en interesse in een kamer te creëren. Gebruik verlichting om de grootte en vorm van een kamer optimaal te benutten – Verlichten met meerdere lagen maakt een kamer groter, laaghangende hangers creëren een illusie van hoogte en clusters van verlichting maken grote kamers gezelliger.

Zorg ervoor dat de verlichting nuttig is

Bedenk welke taken je in elke kamer uitvoert waar verlichting je kan beïnvloeden of helpen. Koken vereist meer geconcentreerde verlichting, daarom is een combinatie van heldere downlights en inbouwverlichting, in kasten en boven kookplaten, handig. Voor het lezen is flexibele en gerichte verlichting beter van je af richt.

Kies de lamp zorgvuldig

Je moet rekening houden met het volgende:

  1. Hoe licht heb je je ruimte nodig (watt)
  2. Welke sfeer probeer je te bereiken (kleurtemperatuur, bijv. lagere temperatuur lijkt meer op kaarslicht, terwijl hogere temperaturen meer op een blauwe lucht buiten lijken)
  3. Moet energie-efficiëntie worden overwogen (voor vaker gebruikte lampen)
  4. Probeer je een ontwerp of een centraal statement te maken (met schaal, vorm of kleuren)? Vind hier Lampen24 korting.
Lees tip:  Hoe huur je een schoonmaakbedrijf in voor je bedrijfspand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *