Trendy interieur: Industrieel

Tegenwoordig zijn we all into verschillende interieur en het veranderen van het interieur. Hierdoor is in de laatste aantal jaren een interieur in trek gekomen wat bij veel mensen in de smaak valt en bij sommige totaal overboord gaat. Het industriële interieur.

Wat is een industrieel interieur?

Het industriële design is ontstaan door de inspiratie uit de 19de en 20ste eeuw en dan met name vanuit de fabriek architectuur. Een industrieel interieur geeft zichzelf als doel een stoere maar ook rauw en toch moderne uitstraling te hebben.

Een industrieel interieur focust zich vooral op harde, ruwe en robuuste materialen. Hierbij moet je denken aan staal, metaal en steen. Niemand zal dan ook verbaasd opkijken als de vloer van beton is en de meubels van steigerbuizen. Naast staal, metaal en steen is ook leer een materiaal dat voorkomt in het industriële design. We zien het in de leren bank of de leren eetkamerstoelen in het industriële design.

Een industriële stijl gaat vaak voor een uitstraling die meer sober is maar toch clean blijkt te zijn.

Kleuren in een industrieel interieur

De kleuren die we vaak tegenkomen in een industrieel interieur zijn vaak grauw en sober. Dat betekent echter niet dat je woning een koude uitstraling hoeft te hebben. Denk bijvoorbeeld aan blauw, bij de goede tint blauw en een mooie bruine bank is al gauw het koude van alle stalen in het industriële interieur weggevallen. Naast dat blauw en bruin in het kleurenspectrum van de industriële look vallen is ook zwart een kleur die gewild lijkt te zijn. Je kan je interieur namelijk subtiel designen door zwarte eetkamerstoelen te nemen. De meest voorkomende kleur in een industrieel design is natuurlijk grijs. Dit is namelijk de kleur van steen en metaal, als je toch een warmer tintje in huis wilt is het altijd mogelijk naar koper te kijken. Ook dit materiaal en de kleur kan, wanneer goed gematcht, echt een industriële sfeer uitstralen.

Lees tip:  Een nieuw bed kopen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *