Veilig Magazijn

Veilig Magazijn

Een veilig magazijn is dichterbij dan je in de eerste instantie denkt. Je kunt ervoor kiezen om het complete magazijn inrichting uit te laten besteden, maar ook kun je bij diverse bedrijven terecht voor professionele hoogwaardige producten zoals flexibele kunststof aanrijdbeveiliging, spiegels en zogeheten bodem markering. Ben je bekend met het feit dat er meer dan honderd ernstige ongevallen per jaar plaatsvinden in een magazijn? Dat wij jij als werkgever natuurlijk te allen tijde voorkomen. Ook spreekt het voor zich dat je een veilig magazijn wil creëren. Niet alleen voor het productieproces en een soepel verloop daarvan, maar uiteraard voor de medewerkers en het personeel dat werkt in het veilige magazijn.

Veel verantwoordelijkheden om een veilig magazijn

Als werkgever van een veilig magazijn heb je veel verschillende verantwoordelijkheden en verplichten waar je aan moet voldoen. Neem bijvoorbeeld een gezonde en veilige werkomgeving. Geregeld kan de ARBO-inspectie bij je langskomen om te checken of alle regels nog correct worden nageleefd. Je kunt met een gerust hart deze inspecteurs bij je veilige magazijn verwelkomen als jij je netjes aan alle regels houdt. Het is minder leuk wanneer je dat niet doet. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje, maar je kunt er van alles aan doen om er voor te zorgen dat de veiligheid in jouw veilige magazijn gewaarborgd blijft en al op en top in orde is. Zoals eerder vermeld dien je als werkgever te zorgen voor de veiligheid van je medewerkers en ander personeel.

Tip: gebruik stevige pallet stellingen om pallets veilig in je magazijn op te bergen.

Lees tip:  Check je WOZ waarde; wanneer moet je je huis verkopen?

Voorkom ernstige ongelukken

Ongelukken dienen zoveel mogelijk voorkomen te worden, maar soms voorkom je dit gewoon niet. Hierbij kun je denken aan kleine ongevallen met weinig tot geen letsel. Je komt er dan nog genadig van af. Maar ook kunnen er ernstige ongelukken gebeuren met een minder leuke afloop, namelijk waar dodelijke slachtoffers kunnen vallen. Denk aan mogelijke ongelukken door aanrijdingen met mens of materieel. Of vallende lading, struikelen of vallen en uitglijden door rommel die overal ligt. Slordigheden mogen niet voorkomen. Dit is wel het laatste wat je als werkgever zal worden. Daarom is het hebben van een veilig magazijn ook zo ontzettend belangrijk. Je mag de waarde daarvan nooit uit het oog verliezen. Met de juiste fysieke faciliteiten en maatregelen op het gebied van veiligheid kun je als werkgever ongelukken in je (veilige) magazijn verminderen. Wacht daarvoor niet langer en onderneem vandaag nog actie! Je wil bovenstaande ongelukken toch zeker wel voorkomen, is het niet?

Risico’s op het gebied van veiligheid in kaart brengen

Op diverse websites zijn populaire producten te vinden die jij als afnemer kunt bestellen voor in je magazijn of op een andere plek. Zie je er interseserante producten tussenzitten die wellicht niet echt passen in jouw werkomgeving, dan is dat natuurlijk niet erg. Misschien gebruik je deze producten wel voor andere doeleinden. Een veilig magazijn klinkt misschien erg ver weg, maar het is dichterbij dan je denkt. Allereerst wordt het advies meegegeven om de risico’s op het gebied van veiligheid in kaart te brengen. Wanneer je dit helder hebt, is het makkelijker om maatregelen te treffen die ook echt effectief zijn. Ook aan de veiligheid van het buiten terrein is nagedacht. Je magazijninrichting uitbesteden? Ook dat is mogelijk.

Lees tip:  Creëer een uniek thuis met Buluh's woonaccessoires

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *