Verschillende soorten salontafels voor jouw nieuwe interieur

Een salontafel is een meubelstuk die goed te plaatsen is in de woonkamer van je huis. Op een salontafel kun je dingen neerzetten en soms kun je er ook spullen in opslaan. Maar uit welke soorten salontafels kun je eigenlijk kiezen? In dit artikel vertellen we je er meer over. Lees verder voor meer informatie!

Eindtafels

De eerste soort salontafel wordt al in veel huishoudens gebruikt, dit is namelijk de eindtafel. De eindtafel wordt neergezet aan het uiteinde van een bank of vlak naast een stoel. Hierdoor kun je zeer gemakkelijk je drinken even neerzetten. Ook worden er regelmatig lampen op geplaatst, dit zorgt ervoor dat ook de hoeken van de kamer worden verlicht. De eindtafels zijn beschikbaar in vele soorten en maten, er is dus altijd wel iets beschikbaar wat past bij jou. 

Bijzettafel

De bijzettafel wordt regelmatig gebruikt om decoratieve spullen op te plaatsen. Ze worden daarom dus gebruikt om sfeer in de kamer te brengen. Daarnaast is het mogelijk om verlichting te plaatsen op de bijzettafel of om het te gebruiken als tafel voor je drinken. Ook kunnen ze geplaatst worden als ruimtevulling. De bijzettafel is vaak niet heel duur en beschikbaar in allerlei vormen en kleuren. 

Cocktailtafel

Dit soort salontafels zijn erg multifunctioneel. Dit komt doordat ze kunnen worden gebruikt als centrale tafel voor het serveren van drankjes, maar ze kunnen ook gebruikt worden om dingen in op te bergen. Hierdoor is de cocktail tafel het zeker waard om aan te schaffen. Vaak zijn dit soort tafels verkrijgbaar in hout, glas en metaal, maar het is ook mogelijk om het te maken van andere materialen. 

Lees tip:  Is de elektrische fiets dames iets voor mij?

Nesting tafels

Dit soort tafels kun je gemakkelijk opstapelen. Dit is zeer handig om ruimte te besparen. Daarnaast is het mogelijk om ze steeds in een andere positie neer te zetten, dit is dan weer ideaal voor mensen die regelmatig de inrichting veranderen. De nesting tafel is dus ideaal voor mensen met een wat kleinere kamer of mensen die hun indeling vaak wijzigen.  Er zijn dus ontzettend veel verschillende salontafels waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de eindtafel, bijzettafel, cocktailtafel en nesting tafel. Wil je heel graag een tafel kopen, maar weet je niet welke het beste bij je past? Vraag dan hulp aan een expert. Deze kan je namelijk erg goed adviseren in je keuze. Zo zorg je er dus voor dat je de perfecte tafel krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *