Vloerverwarming verlaagt de energiekosten

U heeft waarschijnlijk al een aantal voordelen gehoord van mensen in uw vrienden- of kennissenkring die vloerverwarminghebben. Het is een populaire vorm van verwarming die bij veel nieuwbouwhuizen al standaard is. In die gevallen is het vaak nog in combinatie met normale radiatoren. Het is echter aan te raden om te kiezen voor een verwarming in de vloer, omdat het enkele enorme voordelen kent ten opzichte van verwarming door middel van radiatoren. Een van de punten die mensen vaak opbrengen om geen vloerverwarming is dat het zo intrusief is. Echter zijn er tegenwoordig allemaal technieken die zorgen dat het implementeren van verwarming onder de vloer helemaal niet meer zo intrusief is.

Vloerverwarming versus radiatoren

Het voelt voor sommigen soms vreemd: een verwarming in de vloer is effectiever dan een verwarming aan de muur. Hoe kan dat nou? U zou misschien denken dat radiatoren veel effectiever zijn om een ruimte mee te verwarmen. Echter is niets minder waar. Een radiator is vaak van ijzer en bevindt zich in veel gevallen onder uw ramen. Een van de grote nadelen van radiatoren is voornamelijk dat ze de warmte zowel aan de voorzijde als achterzijde verspreiden. Hierdoor komt dus de helft van het vermogen van een radiator in de muur terecht. In de meeste gevallen kaatst maar 14% tot 20% van die warmte lucht terug de kamer in en tegen die tijd is deze lucht zijn warmte grotendeels verloren. Daarbij zal de warmte die er nog van over is, worden geabsorbeerd door de ramen die vaak boven de radiator hangen.

Lees tip:  De Witte Lietaer dekbedovertrekken

De vloerverwarming

In het geval van vloerverwarming ligt dit anders. Hierbij zult u namelijk merken dat de warmte volledig naar boven wordt gericht en dat er dus geen sprake is van ‘warmte lekkage’ naar beneden. Dankzij de innovatieve isolatietechnieken die onder de vloerverwarming toegepast worden, kan de warmte enkel naar de vloer toe. Dit zorgt dat alle warmte van de verwarming op de vloer terecht komt en vanaf daar gelijkmatig kan worden verdeeld over de ruimte. Hierdoor gaat er bijna geen warmte verloren en zal de ruimte ook sneller behaaglijk voelen. Een radiator verwarmt vaak een specifiek gedeelte van de ruimte en slaagt er niet altijd in om dit gelijkmatig over de ruimte te verdelen.

Energiebesparing met elektrische verwarming

Men is altijd op zoek naar manieren om de energiekosten te verlagen. Een van de manieren waarop dit zeer effectief kan worden gedaan is het investeren in vloerverwarming. Elk type vloerverwarming zal u al helpen bij het reduceren van de energiekosten. Dit komt simpelweg doordat deze vorm van verwarmen vele malen efficiënter is en daardoor veel minder energie nodig heeft. Ook biedt het u de mogelijkheid om helemaal groen te gaan. Door middel van elektrische verwarming in de vloer, kunt u gebruik maken van zonne-energie. Dit zorgt dat u volledig van het gas af kunt en dat u over kunt stappen op groene energie. Dergelijke investeringen worden gemiddeld binnen tien jaar terugverdiend en zorgen dat u direct een goede bijdrage kunt leveren aan het milieu. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om verwarming in de vloer te implementeren.

Lees tip:  Wat is een vintage bankstel?

Meer informatie over vloerverwarming? Kijk snel op www.cv-compleet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *