Voorkom deze veel gemaakte fouten met het ontwerpen en aanleggen van jouw tuin!

Een tuin ontwerpen en aanleggen is nog niet zo gemakkelijk. Er zijn dan ook veel factoren waar je rekening mee moet houden. Wij zetten een aantal veel gemaakte fouten op een rij, zodat jij deze niet maakt! 

Fout 1: Ontwerp zomaar uit handen geven

Voordat je een tuin gaat aanleggen is het belangrijk dat je een plan hebt met wat waar komt. Hiervoor kan je een expert inhuren die een mooie tekening maakt met een ontwerp. Maar voordat je met iemand in zee gaat moet je wel nadenken wat je allemaal wilt in je tuin. En daarbij ook hoeveel onderhoud je kan en wilt bijhouden. Bepaalde bomen en planten hebben veel of juist minder aandacht nodig. Ga voor iets wat bij jouw behoeftes past. 

Fout 2: Geen onderzoek naar de bomen 

Bomen zijn een super mooie eyecatcher in je tuin. Maar let er wel op hoe groot je wilt dat de boom uiteindelijk wordt. Wat er in eerste instantie er klein en schattig uitziet, kan binnen een paar jaar uitgroeien tot een grote boom. Sommige mensen willen dat en hebben daar ook de ruimte voor. Maar soms is de wens om de boom klein te houden. Kies hier dan ook de boomsoort op uit. Als je eenmaal een boom hebt geplant is het ook belangrijk om eens in de tijd een boomonderzoek- en advies uit te laten voeren. Van Voorthuizen is een mooie partij die is gespecialiseerd in boom- en groenverzorging. 

Fout 3: Geen buitenkraan 

Een buitenkraan is ideaal voor als jij je planten, bomen of gazon water wilt geven. Hier kan je gemakkelijk een tuinslang aan koppelen en door de tuin heen lopen. Het is daarnaast ook gemakkelijk om emmers mee te vullen. Het kan prettig zijn om zelfs op meerdere plekken een buitenkraan te hebben. Als je een groot budget en oppervlakte hebt. Kan je ervoor kiezen om zowel in de voortuin als in de achtertuin een kraan te hebben. Met de kraan in de voortuin kan ook gebruikt worden als je je auto gaat schoonmaken. 

Lees tip:  Een streepje boho in jouw interieur?

Fout 4: Slechte terrastegels 

Het is heel onprettig als je terrastegels van slechte kwaliteit zijn. Daarnaast is het ook prettig als het terras door een professional wordt gelegd. Dan worden de tegels op de goede kant gelegd voor de afwatering. Daarnaast is het fijn als de tegels dik en van goede kwaliteit zijn. Alleen dan kan je voor lange tijd genieten van je terras, zonder dat er een tegel kapot gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *