Waarom het isoleren vloer een goede keuze is

Wanneer de temperatuur begint te dalen buiten kan het ook erg koud worden in de woning, een goede oplossing hiervoor kan het isoleren vloer zijn. Het kan zo zijn dat jouw woning nog niet zo goed geïsoleerd is. Een manier om dit toch te doen is door het isoleren van de vloer. Hierdoor zal de woning lekker op temperatuur blijven en krijg je ook nog eens warme voeten.

De werking van het isoleren vloer

Het isoleren vloer wordt gedaan door onder de vloer isolatiemateriaal aan te brengen. De dikte van het isolatiemateriaal heeft een effect op hoe goed een vloer warmte kan tegenhouden. Om te kijken of jouw woning isolatie in de vloer nodig heeft, is het nodig om naar de kruipruimte te gaan. Deze is meestal te vinden bij de ingang van de woning, maar het kan ook op andere plekken zijn. In de kruipruimte kun je zien hoeveel ruimte er over is voor het isoleren van de vloer. Wanneer er genoeg ruimte is om via de kruipruimte isolatiemateriaal onder de vloer aan te leggen, is het dus mogelijk om op deze manier de vloer te isoleren. Wanneer dit niet mogelijk is doordat bijvoorbeeld de kruipruimte te klein is, kun je beter isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte plaatsen. Door dit te doen zal de vloer in staat zijn om een deel van de warmte te absorberen en de warmte in de woning te houden.

Beter warmte vasthouden

Door het isoleren vloer kan warmte beter vastgehouden worden. Een woning die normaalgesproken in de winter koud blijft, kan nu op temperatuur gehouden worden met goede isolatie. De kou van buiten wordt door de isolatie tegengehouden en de warmte blijft langer in de woning. Doordat warmte niet meer zo snel kan ontsnappen heeft de verwarming minder tijd nodig om op de juiste temperatuur te komen. Na een dagje uit kun je dus heel snel weer genieten van een warme kamer.

Lees tip:  Een toilet kiezen

Lagere energiekosten

Je zult jaarlijks minder hoeven te betalen aan energiekosten bij goede isoleren vloer van de woning. Doordat een verwarming minder lang en hard hoeft te draaien is er dus minder energie nodig om de woning warm te houden. Hoeveel energie er jaarlijks wordt bespaard kan per woning verschillen. Een tussenwoning bespaart ongeveer 200 euro per jaar aan energiekosten. Bij een hoekwoning ligt dit op 210 euro per jaar. In een 2-onder1-kap woning ligt dit op 260 euro per jaar. En tenslotte bij een vrijstaande woning wordt er 390 euro per jaar aan energiekosten bespaard.

Minder CO2 uitstoot

Bij een lager energieverbruik na het isoleren vloer, zal de CO2 uitstoot ook verminderen. Er hoeft minder brandstof verbruikt te worden om aan de vraag van energie te voldoen. Op de lange termijn kan er dus veel CO2 bespaard worden en zal milieu minder zwaar belast worden.

Een betrouwbare specialist

Het is belangrijk om een betrouwbare specialist in te schakelen voor het installeren van vloerisolatie. Het isoleren vloer kan het beste gedaan worden door Isolatiespecialist.nl. Deze specialist is bekend om zijn vakmanschap en klantvriendelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *