eikenhouten meubels

Waarom zou je voor eikenhouten meubels kiezen?

Je zit al een tijdje te twijfelen of je nou voor eikenhouten meubels moet gaan of toch voor een ander soort hout. Het is een keuze waar je wel voor een langere tijd aan vast zit en je moet met je inrichting rekening houden dat het wel een beetje op elkaar aansluit. Dus als je al bijvoorbeeld een bepaalde stijl in je hoofd hebt, en daar past eikenhout goed bij, dan zit je goed. Maar wij gaan je een beetje helpen in deze blog om te kijken naar waarom je wel voor eikenhout zou moeten gaan.

Eikenhouten meubels brengen meer leven in huis

Het is misschien een fabel, maar meerdere mensen ervaren dat je met eikenhouten meubels meer leven krijg in je huis. Dit komt meestal omdat hout ook eigenlijk leeft. Het heeft adem en lucht nodig om goed te blijven en daarmee ook zijn voedingsstoffen te krijgen. De lichte kleur van eikenhout komt ook, door de eigen voeding die het zichzelf aanleert. Daarom voelt het net alsof het hout leeft. Daarom is het ook belangrijk om regelmatig te checken of er geen scheuren in het hout komen, want anders moet je dat snel repareren.

Het is goedkoop

Een heel groot voordeel met zulke meubels is dat ze een stuk goedkoper zijn dan alle andere houten meubels. Eikenhout is namelijk makkelijk te produceren in Nederland en andere soort hout moeten we sneller laten importeren vanuit een ander land en is moeilijk te verwerken in een goed meubelstuk. Maar goedkoper betekent niet dat het meteen lelijk is of dat het helemaal geen kwaliteit heeft. Het is juist een van de kwalitatiefste houten die er op dit moment in de markt is. Dus daar heb je totaal geen gebrek aan.

Lees tip:  De mooiste lampen vinden

Makkelijk te onderhouden

Met de juiste materialen kun je heel makkelijk het eikenhout meubel verzorgen. Door bijvoorbeeld om de zoveel tijd er een speciale lak overheen te doen zodat het minder snel beschadigd. En daarbij ook een bepaalde lak om het hout voeding te geven. Hierdoor komen er snel minder scheuren in het meubel en wordt hij ook nog eens steviger. Kortom, als je het overweegt om het te doen, is het het zeker waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *