Wanneer kun je beter houten lockers kopen in plaats van metalen lockers?

Kluisjes en lockerkasten hebben veel verschillende gebruiken. Waarschijnlijk herken je deze nog van de middelbare school waar je boeken en wellicht broodjes van de supermarkt in kwijt kon, samen met je tas en je jas. Ook vind je ze veel in sportscholen om je persoonlijke spullen in te bewaren.

Even veilig als een metalen locker

In bedrijfspanden komen ze ook veel voor. Er zijn verschillende soorten en materialen lockers, met de twee grootste namen de houten locker en een lockerkast van metaal. Deze twee lockers worden allebei veel gebruikt en hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Hier hebben we wat feiten neergezet over wanneer een houten locker beter is dan een metalen locker.

Een nadeel dat vaak van een houten locker wordt genoemd, is dat ze minder veilig zouden zijn dan een lockerkast van metaal. Dit zou komen doordat hout minder sterk is dan metaal, waardoor het makkelijker is om open te breken en zo de spullen erin te stelen.

Vandaag de dag worden houten lockers echter altijd afgewerkt met goede beveiliging en is het gevaar op inbreking een stuk kleiner. Hierdoor is er niet heel veel verschil tussen een locker van hout en een lockerkast van metaal. Dit is echter wel allemaal afhankelijk van de webwinkel of lokale winkel waar je de lockerkast aanschaft.

Makkelijk schoon te maken

Een ander voordeel van houten lockerkasten is dat deze makkelijker te reinigen en schoon te maken zijn dan metalen lockers. Dit komt doordat de kasten een vlakke bodem hebben, waardoor ze een stuk makkelijker zijn om schoon te maken.

Lees tip:  Supertips om via Feng Shui de kleuren en muren van je huis in balans te brengen

Dit bespaart niet alleen op erg veel moeite, maar ook erg veel hoofdpijn om het schoonmaken van de lockers bij te houden, zeker wanneer je er meerdere tegelijk hebt. Dit remt natuurlijk ook niet de keuze aan verschillende kleuren en stijlen die je hebt voor houten lockerkasten, aangezien deze kasten in veel kleuren en afwerkingen komen zodat u ze perfect kunt afstemmen op de werkruimte of andere plek waar ze terecht zullen komen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *