Wanneer laat jij je keuken spuiten?

Als je een nieuw huis koopt of je het huidige huis waarin je woont wilt opknappen dan kan het zijn dat je de keuken die in het huis zit wilt verbouwen. Echter, het kopen van een compleet nieuwe keuken is vaak erg duur en ook niet altijd nodig. Als je toch je keuken wilt aanpassen dan kun je een aantal andere simpele stappen ondernemen om je keuken op te knappen. Je keuken spuiten met behulp van verf verandert bijvoorbeeld al sterk de uitstraling van je keuken. Eventueel kun je naast het spuiten van je keuken ook een aantal apparaten vervangen of de klinken van de deur om zo eenvoudig het uiterlijk van de keuken in zijn geheel aan te passen.

Je keuken spuiten: hoe gaat het in zijn werk?

Tegenwoordig zijn er verschillende bedrijven die jij kunt vragen om jouw keuken te spuiten. Er zijn ook veel verschillende soorten verf beschikbaar waardoor vrijwel elke keuken hedendaags gespoten kan worden. Ben je benieuwd hoe duur het is om je keuken te spuiten? Vaak kun je bij verschillende bedrijven een offerte laten maken waarmee de kosten voor het spuiten van de keuken worden geschat.

Het spuiten van een keuken is vaak vele malen goedkoper dan het laten verbouwen van de keuken of het plaatsten van een nieuwe keuken. Vaak is het laten spuiten van een keuken tot maar liefst 80% goedkoper dan het laten verbouwen van je keuken of het aanschaffen van een nieuwe keuken. Desalniettemin is het keuken spuiten ook een flinke investering. Dit komt omdat er een aantal stappen bij komen kijken en de verf die door het bedrijf wordt gebruikt goede kwaliteit heeft.

Lees tip:  Ontwerpgids industriële stijl

Als eerste zullen de verschillende onderdelen van de keuken worden verwijderd van de keuken als deze overgespoten worden. Vervolgens zullen de onderdelen worden gereinigd en ontvet om op deze manier te voorkomen dat er bultjes in de verf drogen. Daarna wordt het tijd voor het schuren en de grondlak. Als laatste zal de gewenste verf op de onderdelen van de keuken worden gespoten. Uiteraard zal de keuken ook weer teruggeplaatst worden in het huis.

Een tijdloze oplossing

Omdat het verbouwen van de keuken of het kopen van een nieuwe keuken vaak veel geld kost is het laten spuiten van je keuken een goed alternatief als je de uitstraling van de keuken wilt veranderen. Je kunt tegenwoordig vrijwel elke kleur kiezen voor het spuiten van je keuken. Daarbij kun je ook kiezen of je bijvoorbeeld matte verf wilt of juist een glanzende afwerking van de keuken.

Als je keuken eenmaal gespoten is dan kun je er vaak weer jaren tegenaan. Dit geldt uiteraard wel als je de keuken professioneel laat spuiten. Niet alleen de kwaliteit van de verf en de professionaliteit van het verfproces zorgt ervoor dat de keuken weer jaren mee kan. Ook de veranderde uitstraling van de keuken door de nieuwe kleur zal ervoor zorgen dat de keuken weer jaren mee kan in het interieur van jouw woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *