schoorsteenveger

Wanneer schakel je een schoorsteenveger in?

Het klinkt wat ouderwets, maar het hebben van een schoorsteen is heerlijk. Niet alleen is het een bron van warmte, maar vooral ook een bron van gezelligheid die zich door de ruimte verspreidt. Het knetterende vuur met de steeds veranderende vlammen zijn een sfeervol spektakel in vrijwel iedere woonkamer. Maar wat veel mensen niet beseffen, is dat deze schoorsteen ook het nodige onderhoud vergt, anders wordt ze gevaarlijk. In dat opzicht is een openhaard eigenlijk wel te vergelijken met een lift of een auto. Om de zoveel tijd moet je je schoorsteen laten schoonmaken en inspecteren om brandgevaar en milieuvervuiling te vermijden. Om dat te bereiken, kun je als schoorsteenveger Breda een van de mannen van Derks Schoorsteenveger inhuren.

Belang van schoorsteenvegen

De ratio van het schoorsteenvegen, althans volgens Derks schoorsteenveger, is om het veilig te houden voor jezelf en je omgeving. Een verstopte schoorsteen betekent namelijk een vergrote kans op roetbrand of koolmonoxidevergiftiging, wat heel gevaarlijk kan zijn. Wanneer je je schoorsteen en rookkanaal door een schoorsteenveger Breda laat schoonmaken en inspecteren, ben je bovendien milieubewust bezig. Wanneer er namelijk roet blijft zitten in je schoorsteen omdat je deze niet regelmatig laat schoonmaken, komen er bij het branden van de haard schadelijke stoffen vrij, waar vooral de buren direct last van hebben, maar indirect heeft iedereen er last van.

Termijn

Over het algemeen wordt aangeraden om minstens één keer per jaar de schoorsteenveger te laten komen. Bij Derks schoorsteenveger houdt dit in dat de schoorsteen en het rookkaneel worden schoongemaakt en geïnspecteerd. Dit duurt slechts een half uurtje. Idealiter laat je dit doen in het voorjaar of in de zomer, zodat de schoorsteen klaar is voor het nieuwe stookseizoen – de herfst en winter. Uiteraard ligt dit anders als je je openhaard ook in de zomer veel gebruikt. Dan moet je wellicht het moment vervroegen of meerdere keren per jaar de schoorsteen laten vegen.

Lees tip:  Een fraai interieur met BePureHome bij STOERwonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *