Wat is een lichtkoepel?

Wat is een lichtkoepel?
Een lichtkoepel is heel interessant om meer licht binnen te laten in uw woning zeker als de woning over het algemeen heel donker is. Met een lichtdoorlatende koepel brengt men gemakkelijk natuurlijk licht binnen. Het helpt ook om te besparen op uw energiefactuur als men een koepel installeert. Door dekoepel hoeft men geen kunstmatig licht overdag aan te steken. Een koepel plaatst men op een plat dak en door de schuine wanden van deze koepel wordt het licht ruimschoots verdeeld onder de woning zelf. Als je bijvoorbeeld een sedumdak hebt, past een lichtkoepel ideaal bij een natuurlijke uitstraling.

Soorten lichtkoepels

Er bestaan verschillende soorten lichtkoepels. Er zijn acrylaat of polycarbonaat lichtkoepels. Polycarbonaat is een steviger materiaal als acrylaat en is preventief bij inbraak. Het nadeel van dit materiaal is dat het polycarbonaat kan verkleuren door de zon. 

Wat is de lichtkoepel prijs?:

De lichtkoepel prijzen hangen af van de materialen die gebruikt worden van de koepel. Polycarbonate lichtkoepel prijzen zijn duurder als de koepels die bestaan in acrylaat. Ook is er een verschil in prijs hoe groot men de koepel neemt.
De lichtkoepel prijs hangt af van de opties die men bij de koepel neemt. Zo kan men ook een extra zonnewering plaatsen aan de koepel zelf. Men kan een elektrische koepel nemen die duurder is dan een andere koepel. Zo kan men de koepel zelfs openzetten bij heel warm weer. 

Hoe gebeurt het plaatsen van een koepel:

Een koepel plaatst men door een opening te maken in het dak waar men de lichtinval wenst. Voor men de koepel plaatst, heeft men een opstand waar de koepel kan op worden gedragen. Indien het plat dak uit beton bestaat, dient men beter een gespecialiseerde firma te contacteren om dit gat uit de beton te snijden. Nadien wordt het gat afgeplakt met de nodige dakbedekking.

Lees tip:  Je winkel beter in de promotie zetten met textielframes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *