Wat is een satijnen dekbedovertrek

Wat is een satijnen dekbedovertrek?

Veelal wordt satijn als een materiaalsoort aangeduid, dit is onjuist. De werkelijke betekenis van satijn is de manier van weven. Door deze weefstijl, waarbij vier inslagdraden over één hoofddraad lopen, wordt een gladde en soepele stof gecreëerd. Satijnweving kan dus in verschillende materialen gedaan worden. De soepelheid komt vooral voort uit het feit dat de garens heel dicht op elkaar geweven kunnen worden. En zo ontstaat de stof die als hét beautygeheim van veel bekendheden wordt gezien. Waarom kiezen voor een satijnen dekbedovertrek?

Investeer in slaapgenot

De meeste satijnen dekbedovertrekken zorgen voor een heerlijk licht en zacht gevoel, alsof je in slaap valt onder een wolk. Kijk hierbij vooral naar satijn op basis van katoen of zijde. Deze stoffen zorgen voor een optimale regulatie van vocht en absorberen tevens veel van dit vocht, daarnaast ademen katoen en zijde uitstekend door.

De duurzaamheid van deze stoffen zorgen er overigens voor dat je dekbed lang meegaat. Ook de kleur van het dekbed wordt in een satijnweving langer behouden. Glanssatijn doet luxer aanvoelen maar neemt helaas minder vocht op, voor iemand die het snel warm heeft is dit een minder geschikte optie. Satijn op katoen basis is 100% natuurlijk, hierdoor ben je beschermt tegen allergieën en is een dekbed van deze stof makkelijk in onderhoud.

Katoen satijn kan wel tot 60 graden gewassen worden en kan daarna gedroogd worden in de droger op lage temperatuur. Over kreukels hoef je ook niet in te zitten. De stof is van zichzelf al glad, maar kan ook nog eens gestreken worden bij 110 graden.

Lees tip:  Materiaalbewerking gebruiken bij verbouwing

Wordt slapend mooi

Bij een satijnen dekbedovertrek horen natuurlijk bijpassende kussenslopen. Hier komt het beauty aspect kijken. Satijn is een wondermiddel voor haar en huid. Door de gladde stof kreukelt de huid niet tijdens het slapen. Er wordt over het slapen op satijn derhalve beweerd dat het rimpels tegengaat. Ook blijft de huid beter gehydrateerd bij het slapen op satijn en behoudt beter effect van een eventuele nachtcrème, omdat deze niet opgezogen wordt. Doordat de huid niet over het kussen schuurt, ervaren personen met satijnen beddengoed ook minder huidirritaties.

Ook het haar gedijd zeer bij een satijnen nachtrust. Allereerst blijft het haar meer in model door de soepele beweging over het gladde satijn. Door het zachte glijden blijven de haar schubben bovendien platliggen, waardoor de glans van het satijn in de ochtend lijkt overgesprongen op het haar. Voordelen in hydratatie gelden tevens voor het haar, satijn neemt weinig tot geen olie op uit het haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *