Wat is een steigerpijp?

Wanneer je regelmatig een wandeling maakt over straat is de kans ontzettend groot dat je al eens het gebruik van steigerpijp hebt meegemaakt of gezien in de praktijk. Het is namelijk zo dat er van deze buizen gebruik wordt gemaakt bij het realiseren van een stelling bij het bouwen of verbouwen van een woning. Wanneer er een stelling wordt gerealiseerd zal je tot de vaststelling komen dat deze steevast bestaat uit verschillende onderdelen. We maken daarbij een onderscheid tussen:

  1. De steigerbuis of -pijp;
  2. Het steigerhout; 
  3. De buiskoppelingen; 

In het bijzonder voor de steigerpijp geldt dat ze ontzettend belangrijk is. Ze vormt namelijk het dragende deel van de constructie en is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de veiligheid die kan worden gerealiseerd. Ben jij ook benieuwd om hier meer over te weten te komen? Dan moet je er absoluut voor kiezen om ook de onderstaande informatie nog door te nemen. 

In welke materialen kan je steigerpijp kopen?

Ben je van plan om te investeren in het kopen van een steigerpijp? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat er niet één, maar wel meerdere verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Hiervoor geldt dat we concreet een onderscheid maken tussen gegalvaniseerde exemplaren de standaard aluminium steigerpijpen. Voor beide materialen geldt dat ze op zich best interessant zijn, al zijn er in de praktijk zeker een aantal verschillen op te merken. 

Bij het bestellen van steigerpijp spreekt het voor zich dat veel mensen vooral stil zullen blijven staan bij de kostprijs waar men mee wordt geconfronteerd. Wat dit betreft zal je tot de vaststelling komen dat de exemplaren gemaakt van aluminium een behoorlijk stuk voordeliger zijn. In het bijzonder wanneer je behoefte hebt aan vrij grote hoeveelheden van deze buizen zal je tot de vaststelling komen dat de kostprijs per buis hierdoor aanzienlijk kan worden verlaagd. Dat is uiteraard erg interessant. 

Lees tip:  De zwarte kunststof kozijnen trend

Waar worden ze nu precies voor gebruikt?

Het kopen van een steigerpijp zorgt er in de praktijk voor dat je de beschikking krijgt over een materiaal dat gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je dit materiaal aankoopt omdat het één van de belangrijkste onderdelen is van een steiger of stelling. Het is namelijk dit type buis welke verantwoordelijk is voor het connecteren van de verschillende onderdelen waar een stelling uit bestaat. Dat is echter niet alles.

Sinds enkele jaren is het zo dat industrieel design aan een stevige opmars bezig is. Dat blijkt ook uit de populariteit welke steigerpijp geniet. In tegenstelling tot vroeger is het dan ook zo dat deze niet meer alleen wordt gebruikt als onderdeel in een stelling. Daarnaast wordt ze namelijk ook stelselmatig gebruikt bij het vervaardigen van allerhande stukken meubilair. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om rekken, maar wat ook te denken van wandplanken? Ook wanneer je graag creatief aan de slag wil gaan en wanneer je daarbij een mooi stukje industrieel design wenst te realiseren is het een absolute aanrader om het gebruik van steigerpijen te overwegen. Zoveel is alvast zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *