industrieel interieur

Wat voor deur past goed bij een industrieel interieur?

Je hebt je net verdiept in kozijnen webshop DHK, en nu wil je je industriële woonkamer compleet maken door een mooie deur toe te voegen. Een deur is echt een voorwerp die je kamer kan maken of kan breken, dus ga goed op zoek naar de juiste.

Wat is een industrieel interieur eigenlijk precies?

Een industrieel interieur is een interieur dat gebaseerd is op fabrieken en hier de look van. Een kenmerk van deze stijl is dan ook de unieke combinatie van verschillende materialen en kleuren. Dit zorgt voor een ietwat ruwe uitstraling, maar het is toch stijlvol. Bij een industriële inrichting kun je denken aan robuuste materialen voor tafels en andere meubelstukken. Banken zijn vaak bekleed met leer, wat een robuuste uitstraling heeft. Ook kun je vaak metaal terugvinden in deze stijl.

Hoe ziet een industriële deur er meestal uit? Lees hier meer!

Een industriële deur zal dan ook het mooist passen bij het geheel van je woonkamer wanneer deze al volledig in deze stijl is. Een industriële deur is vaak van metaal en zwart, en hierin zitten vaak erg grote glasplaten. Deze glasplaten geven een ruimtelijke uitstraling, omdat je je kamer optisch hiermee groter maakt. Je kunt ook voor een kunststof deur gaan, lees hier meer  hierover. Over het algemeen zijn deze van metaal en grijs of zwart. Veelvuldig worden houttinten ook teruggevonden in een industriële woonkamer, dus je kunt ook eventueel kiezen voor een houten frame om je deur heen.

Wat voor soorten deuren zijn er bij kozijnen webshop DHK?

Er zijn veel verschillende soorten industriële deuren beschikbaar. Je kunt kiezen tussen schuifdeuren, taatsdeuren of draaideuren. Schuifdeuren zijn onwijs trendy en ook heel erg handig. Deze zijn ook ideaal in kleinere woonkamers, omdat deze geen ruimte opnemen om open te gaan. Taatsdeuren hebben dit wel nodig, en zijn anders dan normale deuren omdat ze verankerd zijn met een scharnier aan de boven- en onderkant van de deur. Hier is geen kozijn voor nodig, wat weer een unieke look geeft. Deze deuren draaien niet aan een scharnier die aan de zijkant zit, maar degene die aan de boven- en onderkant zitten. Hierdoor kan hij naar binnen én naar buiten draaien. Multifunctioneel dus! Draaideuren zijn vrij standaard, en passen in vrijwel elke ruimte en woning. Ze zijn erg functioneel en isoleren je ruimte goed van geluid en kou. Het maakt over het algemeen niet uit voor welke deur je kiest, zolang je in binnen de industriële stijl blijft zal het wel goed komen, en zal jouw woonkamer er binnen de kortste keren nog een stukje mooier uit zien!

Lees tip:  Waarom moderne kunst kopen een goed idee is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *