Wat zijn stompe deuren

Wat zijn stompe deuren?

Een stompe deur heeft een vlakke zijkant aan de deurstijl en worden zo geïnstalleerd zodat het blad en het kozijn een glad oppervlak vormen. Dit resulteert in een minimalistische, rechttoe rechtaan look die steeds populairder wordt. De deur “verdwijnt” letterlijk in de muur. Een stompe deur met glas is ideaal voor een minimalistisch design.

Glazen deuren als kamerdeuren van veiligheidsglas

Glas is populair in de woonkamer : binnendeuren of scheidingswanden van glas geven het de ruimte stijl en lichtheid.
Hierbij wordt extra aandacht gevestigd op de veiligheid en wordt gehard veiligheidsglas gebruikt. Dergelijke ruiten zien eruit als normaal glas, maar zijn veel beter bestand tegen schokken en stoten.

Vrijwel elke deur is vrij te combineren met elk glas. Oneindig is de combinatie met gals als lichtuitsparing, maar er zijn ook volledig glazen deuren.

Hoe groter het glasoppervlak, hoe hoger de standaardeisen ten opzichte van de veiligheid.
Het glaselement is gemonteerd met speciale beglazingsprofielen. Hier heeft u de keuze of deze transparant moet zijn, wat een optimale lichtinval biedt, of gemaakt moet worden van een matglas coating, als u geen doorkijk naar de kamers wilt geven.

Wat maakt stalen loftdeuren met glas zo bijzonder?

Er zijn veel verschillende materialen die worden gebruikt om loftdeuren te maken. Twee van de meest populaire materialen zijn staal en glas.

Unieke stalen loftdeuren en staalconstructies creëren een moderne, ingetogen verbinding tussen één of meerdere ruimtes en zorgen tegelijkertijd voor veel licht en warmte- en geluidsisolatie in huis of kantoor. Het robuuste staal geeft het ontwerp een klassieke lijn en oogt licht. Het glas ondersteunt dit effect.

  • Het gebruik van extra kleine profielen en superdunne glaslatten zorgt voor een schitterend resultaat.
  • De stalen frames zijn gemaakt van een slagvaste poedercoating. De standaardkleur is grafietzwart RAL9011, maar u heeft de keuze uit alle mogelijke RAL-kleuren. De scharnieren worden uiteraard aangepast aan de gewenste kleur.
  • Altijd voorzien van een slijtvaste en onderhoudsvrije poedercoating, dus voor intensief intensief gebruik.
Lees tip:  Schutting van bamboe: een eyecatcher in de tuin


De indeling van de gebieden kunt u zelf bepalen. U kunt zelf kiezen hoeveel verticale en/of horizontale lichtuitsparingen u wilt laten plaatsen en of deze symmetrisch of juist asymmetrisch geplaatst moeten worden.
Daarnaast heeft de keuze uit verschillende deurkrukken, handgrepen en verschillende sluitsystemen. Dit kan een vaste deurknop zijn, een deurkruk met een eenvoudig slot, een profielslot of een push lock systeem.
Zoek woninginspiratie op online of bezoek enkele speciaalzaken! Laat u steeds begeleiden door een kenner

Bron: Meubelmakerij-utrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *