Waterontharder prijs

Waterontharder prijs: zo bespaar je op de kosten

Voor velen is de waterontharder prijs een belangrijke factor in de beslissing. Diverse aanbieders hanteren andere prijzen voor de aanschaf van een waterontharder. Naast de aanschafprijs betaal je ook voor het monteren van de ontharder en jaarlijkse onderhoudskosten van de waterontharder. Wanneer je geld wilt besparen op de aanschaf en onderhoud van je waterontharder, dan kies je voor een model dat je zelf kunt installeren en onderhouden. Tegenwoordig zijn er betaalbare waterontharders te vinden die hun werk goed doen. Hiermee kun je al honderden euro’s besparen maar hier dien je dan wel zelf mee aan de slag te gaan. Door de duidelijke uitleg die wordt meegeleverd met het product kun je stap voor stap je eigen ontharder monteren en onderhouden. 

De waterontharder prijs per gezin

De waterontharder prijs zal bij aanschaf hetzelfde zijn, maar per gezin in de kosten verschillen. Zo liggen de kosten voor een waterontharder hoger bij een gezin van 4 personen en lager wanneer je alleen woont. Met een waterontharder bespaar je uiteindelijk wel weer op andere kosten. Zo bespaar je makkelijk 20% op de energierekening met de aanschaf van een waterontharder. Dit komt doordat kalkdeeltjes niet meer in de weg zitten van het opwarmen van de apparaten. Hierdoor warmen de apparaten sneller op en bespaar je energie. Ook verbruik je de helft minder aan wasmiddel, zeep, shampoo, conditioner en schoonmaakmiddelen. Hier kun je dus ook flink op besparen. Als laatste gaan je apparaten veel langer mee. Hierdoor heb je minder omkijken naar onderhoud of het vervangen van de apparaten. 

Lees tip:  Vier simpele manieren om meer sfeer in de zithoek te brengen

Geniet langer van je favoriete kleding 

Met een waterontharder slijt je kleding minder snel. Hierdoor kun je langer genieten van je favoriete kleding. De waterontharder prijs kan een pittige uitgave zijn, maar hiermee bespaar je weer op jouw kleding. Ook beddengoed, handdoeken en theedoeken slijten minder snel met een waterontharder. Doordat het water zachter is heb je ook geen wasverzachter meer nodig en gebruik je maar de helft van je wasmiddel. Op jaarbasis hier je hier ook flink op besparen. Hierdoor haal je de waterontharder prijs er uiteindelijk weer uit. Wanneer je bij de aanschaf wilt letten op de kosten kun je kiezen voor een budget waterontharder. Dit kan zo honderden euro’s schelen op een premium ontharder. 

Wat is de prijs gemiddeld

De waterontharder prijs hangt af van een aantal factoren af. Kies je voor een budget waterontharder of ga je voor een premium model? Hoe groot is het gezin en ga je zelf de ontharder installeren en onderhouden of doet een monteur dit voor je? De aanschaf waterontharder prijs in de budgetklasse ligt rond de 300 euro en kan in de premiumklasse al snel oplopen tot 900 tot 1000 euro. Deze prijs verschilt ook sterk per aanbieder en per type waterontharder. Kijk dus welke ontharder past bij jouw wensen en budget. Om extra te besparen kun je zelf online zoeken hoe je het beste de waterontharder kunt onderhouden en installeren. Wanneer dit je dit zelf kunt doen bespaar je flink op de kosten en zul je de beste waterontharder kopen.

Lees tip:  Hoe je een kleine kinderkamer kan inrichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *