Waterontkalker voor zachter water

Waterontkalker voor zachter water

Er zijn redenen genoeg om te kiezen voor een waterontkalker. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt de ontkalker ervoor dat er kalk uit het leidingwater verdwijnt, of in elk geval voor het grootste deel verdwijnt. In ons land zit standaard veel kalk, iets dat uitgedrukt wordt in Duitse hardheid.

Kalk in leidingwater betekent hard water

Kalk in leidingwater wordt ook wel hard water genoemd. Het gebruik van hard water heeft nogal wat nadelen. Je haar en je huid wordt droog van dit water, zoals de was veel harder uit de wasmachine komt. De CV-ketel, de vaatwasser en de wasmachine functioneren minder goed en de koffie smaakt minder. Je kunt hier wel degelijk wat aan doen. Een waterontkalker kopen en plaatsen is de beste oplossing.

Harsbolletjes onttrekken kalk aan leidingwater

In de meeste gevallen kun je de waterontkalker prima zelf plaatsen. Als er een waterleiding verlegd moet worden, doe je er echter verstandig aan een specialist in te schakelen. Eenmaal geplaatst kan de ontkalker aan de slag, dat doet het met kleine harsbolletjes. Er stroomt hard leidingwater de ontkalker in, waar het wordt geconfronteerd met deze hars deeltjes. Die onttrekken kalk aan het water waarna veel zachter water vervolgens de waterontkalker verlaat.

Beter voor het milieu, minder zeep in het riool

Zachter water betekent dat je huid en je haar minder droog aanvoelen na een douche. Je gebruikt minder shampoo en zeep, zoals ook de wasmachine bijvoorbeeld minder wasmiddel nodig is voor een schoon resultaat. Dat is beter voor het milieu, want er verdwijnt minder in het riool en er komt dus minder in het milieu terecht. De wasmachine en andere apparaten thuis gebruiken minder energie en dat heeft een lagere energierekening tot gevolg. En zo verdient de investering in een waterontkalker zichzelf terug.

Lees tip:  Check je WOZ waarde; wanneer moet je je huis verkopen?

Minder storing aan de CV-ketel door een waterontkalker

Het plaatsen van een waterontkalker betekent dat je de apparaten die met water in aanraking komen een langere levensduur geeft. Bovendien is er beduidend minder snel sprake van storingen aan bijvoorbeeld de CV-ketel, de boiler, geiser en wasmachine. Voor mensen die te kampen hebben met huidproblemen is zachter water ook veel beter. De klachten zullen in elk geval niet verergeren, iets dat met hard water wel het geval kan zijn.

Je ramen worden ook nog eens veel beter schoon

En wat dacht je van de smaak van water? Door het gebruik van een waterontkalker verbetert de smaak van water en dus ook meteen van de koffie, thee en limonade Verder betekent zachter water dat de ramen van je huis beter schoon te maken zijn en datzelfde geldt voor het schoonmaken van de auto. Hiermee zijn voldoende redenen genoemd om ook een waterontharder aan te schaffen. Het is inderdaad een investering, die verdient zichzelf echter terug door een lagere energienota. Bovendien spaar je het milieu en gaan de wasmachine en de vaatwasser langer mee. En ook dat is indirect weer beter voor het milieu en uiteraard voor je portemonnee. Ga zelf aan de slag of laat de specialist de ontkalker plaatsen en je merkt vrijwel meteen het effect dat zacht water heeft. Kijk voor meer informatie op Mooiwater.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *