Welke brievenbussen zijn er allemaal?

Als je denkt aan een brievenbus, dan kun je denken aan de brievenbus die bij jou voor in de tuin staat of een brievenbus die je met een sleutel kunt openen bij jou in de flat. Maar wist je dat er veel meer soorten brievenbussen zijn, waardoor de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn. Er zijn zelfs brievenbussen die je kunt gebruiken voor pakketten, waardoor je deze altijd thuis kunt ontvangen. Dit laatste betekent zelfs dat je niet eens thuis hoeft te zijn voor ontvangst van de pakketten. Weet jij welke brievenbussen er allemaal zijn en wat het verschil is tussen deze brievenbussen?

Vrijstaande brievenbussen

We zien vaak vrijstaande brievenbussen, deze zie je veelal bij mensen voor in de tuin staan. Een vrijstaande brievenbus kan erg praktisch zijn en de post of pakketbezorger hoeft zo niet het pad naar de deur af te lopen. Een ander voordeel van een vrijstaande brievenbus is, dat deze vaak een mooi visitekaartje is voor jouw woning. Je kunt een vrijstaande brievenbus namelijk voorzien van je huisnummer, maar je kunt zelfs kiezen voor een mooie gravure. Een post of pakket bezorger zal zich welkom voelen, omdat dit wel erg stijlvol is.

Inbouw brievenbussen

De inbouw brievenbussen, zijn brievenbussen die de naam al doet vermoeden. Ze worden namelijk ingebouwd. Dit kan in een muur zijn, maar er zijn ook talloze andere manieren om een inbouw brievenbus te monteren. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de poort bij de ingang van een huis, want hier zou ook prima een inbouw brievenbus geplaatst kunnen worden. De inbouwbrievenbus is stijlvol en netjes afgewerkt, waardoor de brievenbus niet per se op hoeft te vallen. In een bouw brievenbus kan beschikken over een post en een pakketvakje. Zo kan de postbezorger de post in het postvak stoppen en de pakketbezorger kan de post in het pakketvakje stoppen. Let wel op de code die men hiervoor nodig is.

Lees tip:  3 tips voor het opruimen van je zolder

Opbouw brievenbussen

Soms heb je niet voldoende ruimte om een inbouw brievenbus of een vrijstaande brievenbus te plaatsen, dan kan het juist handig zijn om een opbouw brievenbus te kiezen. Deze nemen niet veel ruimte in beslag en kun je zelfs bevestigen aan de deur van je woning bijvoorbeeld. Je kunt ze ook op de muur bevestigen, waardoor er altijd een plekje te vinden is voor de opbouw brievenbussen. Een opbouwbrievenbus kan er heel netjes en luxueus uitzien, maar de afmetingen kunnen wel behoorlijk verschillen van elkaar.

Welke brievenbus kies jij?

Het is een beetje lastig te zeggen, welke brievenbus jij het beste kunt kiezen. De ruimte die jij hebt hangt hier namelijk best wel vanaf, maar ook welke uitstraling jij graag zou willen speelt hierbij een belangrijke rol. Je kunt voor jezelf eens op een rijtje zetten, wat je wensen zijn en wat je wilt uitstralen. Daarnaast is het belangrijk te bepalen of je slechts een brievenbus wilt of dat je ook een pakketvakje zou willen. Wat de keuze ook zou zijn, wij denken dat je een eenvoudige keuze kunt maken tussen alle prachtige brievenbussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *