Welke huizen moet je laten keuren?

Als je in de huizen business zit of gewoon een opzoek bent naar een appartement veel mensen zullen voordat er aankopen worden gedaan het huis zelf inspecteren. Dit gebeurt vaak al bij de eerste bezichtiging waar vragen over het huis worden gesteld en foto’s worden gemaakt om later goed te kunnen vergelijken of de beslissing te maken. Elk huis moet je anders naar kijken omdat het een andere geschiedenis heeft maar wat voor huizen moet je zeker zelfs door een professional laten checken?

Oude woningen

Het lijkt een logische stap maar veel mensen zullen niet direct weten wat een oude woning allemaal kan verbergen. Vaak zullen de huizen die worden verkocht of zo overduidelijk in slechte staat zijn dat je direct weet dat er een inspectie moet gebeuren. Veel oude huizen zijn dus dan ook opgeknapt een zullen misschien op het eerste gezicht best prima zijn. Hier kan een bouwtechnische keuring toch nog zeer van belang zijn omdat je maken kan hebben met oude stoffen die gevaarlijk zijn. Als je weet dat het een oud huis is en er niet goed bij wordt verteld wat er precies al aan is gedaan laat het checken!

Huizen

Eigenlijk zouden alle huizen van te voren een check moeten hebben want als amateur weet je soms gewoon niet waar je naar moet kijken. Hier hebben niet alle mensen zin in. Vraag naar of de oude bewoners zelf veel geklust hebben omdat hier vaker problemen mee spelen dan professioneel werk. Zorg dat je weet welke delen van het huis gerenoveerd zijn en of er onderdelen zoals technische stukken zijn aangepakt. Met pijpen, draden en andere kwetsbaardere onderdelen is het gewoon slim om een goede afdruk te hebben wat er gebeurd mee is. 
bron: seivda.nl

Lees tip:  Waarom een TV wand bestellen op maat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *