rolgordijnen

Welke soort rolgordijnen passen bij jouw woning?

Welke soort gordijnen bij je huis passen, is geen standaard antwoord wat voor iedereen kan worden gegeven. Dit is afhankelijk van een heel aantal aspecten, Allereerst valt er natuurlijk over smaak niet te twisten, smaak is dus een vraagstuk. Gelukkig is dit een product wat er in allerlei verschillende soorten, maten, kleuren en uitvoeringen is en waar je niet snel op uitgekeken zult raken en waar Somfy NL zeker niet in tekortschiet..

Materialen

Het is belangrijk om te bepalen welke materialen er gebruikt zijn in je rolgordijnen, dit heeft namelijk veel invloed op het gewicht van het geheel. Is dit te zwaar, wil je namelijk je rolgordijnen niet aan de muur hangen, maar ouderwets aan het plafond. Het is daarom belangrijk om van tevoren uit te zoeken wat voor materialen je wilt gebruiken voor het rolgordijn. Het kan natuurlijk zijn dat je je rolgordijnen Somfy hebt laten brengen, ook dan is het belangrijk om eerst het materiaal te checken.

Weer materiaal

Er valt echter meer te zeggen over het materiaal, want je moet ook opletten waar je het wilt hangen. Wil je het in de slaapkamer hangen, waar van s ochtends tot ‘s avonds de zon op je raam staat en de rol gordijnen dit buiten houden? Dan heb je een kwalitatief beter gordijn nodig wat de dagenlange, wekenlange, al dan niet jarenlange zon wel kan verdragen. Het verkeerde materiaal kan namelijk in een paar weken tijd van paars naar groen gaan als gevolg van verkleuring.

Ophangen

Waar je het wilt ophangen, is volledig aan jou natuurlijk, maar je moet er wel rekening mee houden dat het ophangsysteem ergens in bevestigd zal moeten worden, of dit nu een muur, of een plafond is. Het type ophanging is ook van invloed op dit proces, omdat de standaard geleverde vorm van ophanging misschien niet de juiste is en ongewild hierdoor schade wordt aangericht aan je muur.

Lees tip:  Waarom het isoleren vloer een goede keuze is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *