Welke soorten bedden leveren AYA of Sweden en Mattsons?

AYA of Sweden is een gerenommeerde producent van bedden. Het is één van de Scandinavische bedden merken die winkels in Nederland aanbieden. Het personeel van de speciaalzaken adviseert je graag over dit Zweedse beddenmerk. Er zijn veel bekende kenmerken van deze boxsprings. De bedden zijn voorzien van Zweedse speciale pocketveren die de onderrug tot 40% meer steun geven. Het matras hoeft nooit meer te worden gekeerd en gaat gegarandeerd meer dan 20 jaar mee. Anderzijds is Mattsons het oudste gerenommeerde beddenmerk van Zweden. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit en het gebruik van enkel biologische materialen. Deze boxsprings staan ook bekend om enkele andere voordelen. Zo zijn de matrassen geschikt voor mensen die last hebben van allergieën vanwege de kokosvezels. De topper, die onder andere bestaat uit paardenhaar, zorgt voor een droge slaapomgeving. Het bestaat tevens uit een dubbele veren bundel van Zweedse komaf. Beide merken bieden twee soorten matrassen, namelijk matrassen op plantaardige basis en matrassen op basis van wol.

Matrassen op plantaardige basis

Matrassen en toppers kunnen gemaakt zijn van plantaardige vezels. Terwijl Scandinavische merken dit soort bedden aanbieden, doen Nederlandse merken zoals Avek Fier dit ook. De plantaardige vezels kunnen afkomstig zijn van bamboe, agave, vlas en sisal. Over het algemeen kunnen plantenvezels het vocht efficiënt beheren. Daarom zijn vochtopname en vochtregulatie typische kenmerken van dit type matras. Hoewel het gebruik van plantenvezels in matrassen en toppers door deze eigenschappen aangenaam klinkt, verhoogt het niet altijd het ligcomfort. Integendeel, er kunnen nadelen kleven aan het gebruik van plantaardige materialen in scandinavische toppers en matrassen. Plantaardige materialen geven een hoge mate van stijfheid en belemmeren (meestal) het vormende en ondersteunende vermogen van een matras. De vezels verliezen alle stevigheid als gevolg van het productieproces. Het gebeurt vaak dat de schouder niet meer voldoende in het matras kan zakken, waardoor de druk op schouder en nek toeneemt. Dit kan leiden tot vermoeidheid en stijfheid van het gebied rond de schouders en nek. Bovendien kunnen deze materialen moeilijker overweg met de zouten en zuren in het zweet van de mens. Daardoor worden ze na verloop nog stijver.

Lees tip:  Voorkom deze veel gemaakte fouten met het ontwerpen en aanleggen van jouw tuin!

Matrassen op basis van wol

Wol is altijd veerkrachtig, luchtig en krullend. Wol is tevens bestand tegen de zuren en zouten die ontstaan wanneer mensen transpireren. Verschillende soorten wol worden voor een veelvoud aan doeleinden in het beddengoed gebruikt. Het is belangrijk om speciale aandacht te besteden aan de kwaliteit en het soort wol dat wordt gebruikt, want er zijn talloze variaties. Een extra dikke laag wol lijkt misschien fantastisch, maar is niet altijd even praktisch. Bovendien is er een grotere kans dat de wol geplet wordt als je bijvoorbeeld te zwaar bent. Overleg met deskundigen of een matras op basis van wol een goede optie is voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *