dakbedekking

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Voordat je meer zult lezen over de verschillende soorten dakbedekking is het handig om te weten wat er eigenlijk onder de term ‘dakbedekking’ wordt verstaan. Een dakbedekking is in wezen een beschermlaag die gemonteerd wordt over het dak heen. Het doel van deze beschermlaag op het dak is om vocht niet binnen te laten dringen en het pand te isoleren.

Als je wilt gaan voor een goede dakbedekking dan is het ideaalste een lichte, duurzame, brandwerende, onderhoudsvriendelijke en bestand tegen weersinvloedige dakbedekking. Tja, dat zijn heel wat eisen, maar ze zijn wel heel erg belangrijk voor een goede dakbedekking. De keuze is reuze en daarom is het begrijpelijk dat je er niet uitkomt. Als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen met een gespecialiseerde dakdekker. Je kunt onder andere eens kijken bij Eigenhuis Dakdekker of Dakdekker Eindhoven. Als je wilt weten wat de verschillende dakbedekkingen zijn, lees dan vooral verder.

Soorten dakbedekking

● Dakpannen: Deze worden het meest gebruikt voor hellende of schuine daken. Dit komt vooral door het afwateringssysteem van de dakpannen. Daarnaast vergen dakpannen relatief weinig onderhoud en zijn de kosten lager. Dit heeft ook te maken met het feit dat dakpannen best makkelijk gelegd kunnen worden door dakdekkers.

● Bitumen: Deze worden het meest gebruikt voor platte daken. Het is een vloeibare stof die wordt verkregen uit olie. Vervolgens wordt dit verwerkt tot rollen van bitumen dakbedekking, waardoor ze op het dak kunnen worden aangebracht. Daarnaast zijn bitumen ook waterdicht, dus nog een voordeeltje.

● Zink: Dit materiaal wordt ook nog vaak gebruikt om een dak af te dichten, dit komt vooral door de voordelen van zink. Het is namelijk makkelijk te bewerken en nog beter: zink is duurzaam. Helaas is het materiaal wel behoorlijk prijzig.

Lees tip:  Een extra appeltje voor de dorst? Deze vergelijking(en) zijn het zeker waard!

● Riet: Duurdere huizen willen nog wel eens riet hebben als dakbedekking. Riet is een goede isolator en natuurlijk is het vooral erg mooi. Het nadeel is echter wel dat een rieten dakbedekking veel onderhoud nodig heeft en de prijs zit helaas ook niet mee.

 ● EPDM: deze dakbedekking wordt de laatste jaren steeds populairder. Dat heeft het materiaal vooral te danken aan de eigenschappen: EPDM is erg duurzaam en ook goed bewerkbaar. Erg fijn dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *