Welke verschillende sfeerhaarden bestaan er allemaal?

Sta je op het punt om een sfeerhaard te kopen? Dan zal het al behoorlijk snel duidelijk worden dat er wat dit betreft toch best een aantal verschillende mogelijkheden op de markt zijn terug te vinden. Voor sfeerhaarden geldt dan ook dat ze in de praktijk aangedreven kunnen worden door verschillende soorten brandstoffen of energiebronnen. Voor welke optie je uiteindelijk gaat kiezen zal niet alleen bepalend zijn voor de brandstof of energiebron die wordt gebruikt, maar ook voor het prijskaartje dat moet worden betaald. In ieder geval, wil jij graag een goed beeld krijgen van de verschillende exemplaren die er op de markt zijn terug te vinden? Dat kan hier op deze pagina!

Elektrische sfeerhaarden

Elektrische  sfeerhaarden zijn bijzonder populair. Dit niet in het minst omdat ze eenvoudig geplaatst kunnen worden en er geen afvoer is vereist. Alleen een stopcontact is dan ook al voldoende om ze aan het werken te zetten. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat een dergelijke haard vooral bevorderend is voor de sfeer in je woning. Het vermogen van een dergelijke haard is in de praktijk immers  doorgaans gelegen rond de 2000 Watt. Dat betekent dat ze zich per definitie helemaal niet leent om dienst te doen als hoofdverwarming, maar wel voor een goede sfeer. Hou hier dus zeker en vast rekening mee.

Sfeerhaarden werkend op gas

De tweede optie is meteen ook de duurste van allemaal. Gashaarden staan er namelijk om bekend over een gemiddeld prijskaartje te beschikken van ongeveer 3500 euro. Dat is significant meer in vergelijking met bijvoorbeeld de elektrische exemplaren en de sfeerhaarden die werken op basis van bio ethanol. In eerste instantie was het zo dat je bij de keuze voor een gashaard ook rekening moest houden met de vereiste aanwezigheid van een afvoerkanaal. Dat is tegenwoordig echter niet langer het geval. Door middel van een zogenaamde katalysator kan er namelijk voor worden gezorgd dat de afvalgassen onschadelijk kunnen worden gemaakt. Gashaarden zijn ook zeer eenvoudig te bedienen door middel van een handige afstandsbediening.

Lees tip:  Badkamer Almelo

Gelhaarden

Bij het vergelijken van de verschillende soorten sfeerhaarden op de markt zal je ook zeker de zogenaamde gelhaarden tegenkomen. Het gaat hierbij om een haard die zoals de naam al aangeeft werkt met behulp van gel blikjes. Er is hierbij sprake van een systeem met open vuur waarin enkele kleine gelpotjes worden geplaatst. Deze kan je dan vervolgens met behulp van een aansteker of een lange lucifer aansteken. Het is mogelijk om deze haard eender waar in je woning te plaatsen. Dit uiteraard niet in het minst omwille van het feit dat er geen rookkanaal, maar ook geen gasleiding of elektriciteit is vereist. Een dergelijke haard is in de praktijk bovendien ook zeer betaalbaar.

Haarden werkend op bio ethanol

Last but not least zijn er ook nog de sfeerhaarden die werken op basis van bio ethanol. Van bio ethanol is bekend dat het een zeer zuivere en bovendien ook erg propere brandstof is. Vaak beschikken deze haarden ook nog eens over een opvallend, modern design wat alleen maar extra mooi meegenomen is. Het spreekt voor zich dat ook voor deze exemplaren geldt dat ze werken zonder dat er daarvoor een toevoer- of afvoer kanaal is vereist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *