beste stofzuiger

Zo kies je de beste stofzuiger voor harde en houten vloeren

Je bent enorm trots op je nieuwe hardhouten vloer en je wilt deze uiteraard met de hoogst mogelijke precisie onderhouden en ervoor zorgen dat de vloer niet beschadigd. Waar moet je dan op letten bij het stofzuigen? En hoe kies je de beste stofzuiger voor harde en houten vloeren? Hieronder geven wij een aantal tips om te zorgen dat een stofzuiger geschikt is voor jouw vloer zonder deze te beschadigen.

Verschillende borstels

Over het algemeen gebruik je bij het stofzuigen een combiborstel of parketborstel. Een combiborstel kun je gebruiken op alle soorten vloeren, behalve hout. Deze borstel heeft korte haren en is door het sneller vacuüm zuigen dus minder geschikt voor losliggende vloeren zoals laminaat. Een parketborstel is daarentegen wel geschikt voor laminaat of houten vloeren. Deze borstel heeft zachte, lange haren om beschadigingen van de ondergrond tegen te gaan en zuigt zich minder snel vast. Stofzuigers voor harde houten vloeren zullen dus altijd een parketborstel bevatten.

Draadloze stofzuiger of gesnoerde stofzuiger

Een draadloze stofzuiger is vooral handig voor kleinere oppervlaktes zoals de trap of de hoekjes omdat deze stofzuigers vaak lichter, kleiner en wendbaarder zijn, ook kun je niet in de war raken met het snoer en hoef je niet telkens op zoek naar een stopcontact. Dyson heeft krachtige en kwalitatief hoogwaardige stofzuigers, maar de prijs die je daarvoor betaald is fors. De nadelen van een draadloze stofzuiger zijn echter wel dat je altijd moet zorgen dat de accu is opgeladen en de zuigkracht is over het algemeen minder dan van een gesnoerde stofzuiger. Hoe krachtiger de stofzuiger namelijk is, hoe sneller de accu leeg zal gaan. Online kun je echter een vergelijking maken van stofzuigers, zodat jij kunt kiezen of je voor een draadloze of gesnoerde variant kiest.

Lees tip:  De juiste vloer kiezen

Zuigkracht

Bij de stofzuigers van tegenwoordig is het vrijwel altijd mogelijk om de zuigkracht in te stellen. Dit is vooral handig bij losliggende vloeren zoals zeil of laminaat. Dan wil je niet de volle zuigkracht gebruiken. Bij parket of tegels is een optimale zuigkracht echter juist wel fijn. Kijk dus altijd bij een stofzuiger of je de zuigkracht handmatig aan kunt passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *