Glazenstore.nl

Zo kies je de juiste glazen

Op een mooi gedekte tafel mogen de juiste glazen natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe kies je nou de juiste glazen? Voornamelijk voor verschillende soorten wijn kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Daarom nemen we je in dit artikel mee in welke type glazen er zijn? En hoe je het juiste drankje in het juiste type glas serveert.

Verschillende soorten wijnglazen

Het meest voor de hand liggende verschil in glazen is het verschil tussen een rode wijnglas en een glas voor witte wijn. Maar wist je dat voornamelijk bij rode wijn, ieder type rode wijn ook weer een eigen specifiek soort glas heeft?

Dat heeft voornamelijk met zuurstof te maken. Rode wijn heeft meer zuurstof nodig om de smaken optimaal uit te laten komen. Daarom hebben wijnglazen een grotere bolling. Zodat je de wijn beter kunt walsen. Met het walsen (de wijn door het glas laten gaan) zorg je ervoor dat er meer zuurstof bij de wijn komt. Om die reden hebben rode wijnglazen ook een grotere opening aan de bovenkant.

Voornamelijk complexe wijnen komen beter tot hun recht wanneer er meer zuurstof bij de wijn kan. Dit type wijn kun je dus beter schenken in een groter glas met een grote opening aan de bovenkant.

Zo heeft ieder grot wijnhuis wel een specifiek type glas voor iedere soort wijn. Dat is anders bij witte wijn. Witte wijn is voor de smaak minder afhankelijk van zuurstof. Daarom lopen glazen voor witte wijn vaak meer taps toe en hebben ze een smallere opening aan de bovenkant.

Lees tip:  Zonnepanelen check: is jouw dak geschikt?

Soorten frisdrankglazen

Ook voor frisdrank, water of mixdrankjes kun je kiezen uit verschillende soorten glazen. Een trend van de laatste tijd zijn dubbelwandige glazen. Deze worden nu ook vaak gebruikt om frisdrank of mixdrankjes in de serveren. Naast dat dit type glas er erg gaaf uit ziet. Is het ook nog eens heel handig. Door de isolerende laag blijft je drankje ook langer koel.

Daarnaast zien we dat frisdrank, water en mixdrankjes vaak geserveerd worden is glazen die lijken op whiskyglazen. Een dik soort glas met een geslepen patroon aan de buitenkant. Dit geeft een luxe uitstraling. Glazen kopen doen wij de grootste glazen store van Nederland: glazenstore.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *